Beyzade Haber

BORCU OLANLAR SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANAMAYACAK!

SAĞLIK

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların yararlandığı Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasında borcu olanlar yeni düzenleme yapılmadığı taktirde 1 Ocak'tan itibaren sağlık hizmetinden yararlanamayacak.

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların yararlandığı Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasında borcu olanlar yeni düzenleme yapılmadığı taktirde 1 Ocak'tan itibaren sağlık hizmetinden yararlanamayacak. GSS kapsamında olan kişilerin sayısının 9 milyondan fazla olduğu ifade ediliyor.

Sosyal güvencesi olmayan kişilerin yararlandığı Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları için süre daralıyor. GSS borcu olanlara SGK tarafından borçlarını ödemeleri konusunda tebligatlar yapılmaya başlandı. Yılbaşına yaklaşılırken yeni düzenleme beklentileri de artıyor. Eğer düzenleme yapılmazsa 1 Ocak itibariyle sosyal güvencesi olmayan ve GSS borcu olan kişiler uygulamadan yararlanamayacak.

E-Devlet platformuna giriş yaparak "GSS Sorgulama" sayfasına ulaşmak mümkün. GSS Sorgulama kısmından mevcut tescil bilgilerini ve borçlar görülüyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.