Ukrayna Rus petrol pompa istasyonuna saldırdı, brent petrol yükselişe geçti! Akaryakıta yeni bir zam gelir mi? Ukrayna Rus petrol pompa istasyonuna saldırdı, brent petrol yükselişe geçti! Akaryakıta yeni bir zam gelir mi?
Bangladeş Sınır Muhafızları (BGB), Alikadam bölgesinde sınırı geçmeye çalışan Arakanlılara yönelik operasyon düzenledi. Bangladeş resmi makamlarından yapılan açıklamaya göre, operasyonda Myanmar'dan Bangladeş'e yasa dışı girdikleri gerekçesiyle Arakanlı Müslüman 14'ü çocuk 33 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Açıklamada, bu kişilerin daha güvenli bir yaşam umuduyla Bangladeş'e çeşitli aracılar vasıtasıyla geçmeye çalıştıkları aktarıldı. Açıklamada, 33 kişiyi geri gönderme işlemlerinin sürdüğü ifade edildi. Arakanlı mazlumlar geri gönderildikleri takdirde yeniden Budist çetelerin eline düşecek ve her an öldürülme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Bangladeş geçici hükümeti Dışişleri Danışmanı Touhid Hossain, 4 Eylül 2024'te yaptığı açıklamada, yakın zamanda Myanmar'daki çatışmalardan kaçan yaklaşık 8 bin Arakanlı Müslüman'ın Bangladeş'e girdiğini bildirmişti. Hossain, daha fazla mülteciye insani barınma sağlama kapasitesine sahip olmadıklarını dile getirerek, artık Bangladeş'te daha fazla Arakanlı Müslüman'a ev sahipliği yapamayacaklarını aktarmıştı. Bangladeş'te geçici hükümete "başdanışman" sıfatıyla başkanlık eden Muhammed Yunus da küresel odağın Myanmar'daki Arakanlı Müslüman sığınmacılara çevrilmesi ve bu soruna çözüm bulunması çağrısı yapmıştı.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde 2012'de Budistler’in Müslümanların köylerini ve evlerini basmasıyla birlikte aleni bir soykırım dalgası başlatılmıştı. Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler, kitlesel şiddet eylemlerinde binlerce Müslüman katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti. Birleşmiş Milletlere göre, Ağustos 2017'den sonra Arakan'daki baskı ve zulümden kaçıp Bangladeş'e sığınanların sayısı 900 bini geçti. Uluslararası insan hakları kuruluşları, yayımladıkları uydu görüntüleriyle yüzlerce köyün yok edildiğini kanıtlamıştı. BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırıyor. Arakan’daki insanlık dramı, İslam Dünyası liderlerinin ne yazıkki öncelikli gündemleri arasında dahi yer almıyor.