Çalışkan: Şehirlerin canlanması esnaftan geçer! Çalışkan: Şehirlerin canlanması esnaftan geçer!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partilerine yönelik açılan soruşturmalara tepki gösterdi.

Türkiye’de bir sivil darbe dinamiğinin işletilmeye başlandığını belirten Özel, “Yaşanan ve yaşatılan süreç bir sivil darbe girişimidir. Darbeyi askerler yaparsa askeri darbedir, siviller yaparsa sivil darbedir. Darbe ülkeyi yönetenlere karşı yapılır. Bütün dünya muhalefetin gözünün içine bakar. Benzer süreçlerde kapalı olan Meclis'in açılması çağrısını yapmış, vekilleri Meclis'te toplamış bir partiyiz. ‘CHP, milletimiz kendisine yeni bir görev verene kadar ana muhalefet partisidir. Bu darbeye meydan okuyoruz’ diyen kişi benim. Bir CHP'li de bunun dışında bir tutum ve tavır içinde olmamıştır” dedi.

İmamoğlu’na yönelik açılan soruşturmalar hakkında da konuşan Özel, "Darbe ittifakı, bugünkü cumhurbaşkanına değil, bir sonraki cumhurbaşkanına darbe yapmaya çalışmaktadır. Türkiye'nin bir sonraki cumhurbaşkanını darbe yoluyla ekarte etmeye kalkışanlara karşı dimdik ayaktayız! Darbeye teslim olmayız! Ön seçim yapmayalım diye partimizin yönetimine göz dikenlere teslim olmayız! Varsa onların içeriden işbirlikçileri, Tayyip Erdoğan'ın çukuru sizin de yerinizdir. Biz biriz ve beraberiz" şeklinde konuştu.