MASAK'tan üniversite öğrencilerine uyarı!

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle kolay para kazanmanın onlara cazip gelmesi onlar açısından tehlikeli olabiliyor. MASAK konuyla alakalı kritik açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM 11.10.2024, 13:55 11.10.2024, 19:34
MASAK'tan üniversite öğrencilerine uyarı!

Türkiye'de yaşanılan ekonomik sorunlar nedeniyle zor bir dönemden geçen üniversite öğrencileri için dolandırıcılık ve kara para aklama çeteleri öğrenciler için oltalama taktiğini kullanıyor.  MASAK üniversite öğrencilerine banka hesaplarının kullanımı karşılığında para teklif eden kötü niyetli insanlara karşı uyarıyor. Banka hesaplarının yasa dışı amaçlarla kullanılması halinde öğrenciler büyük tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyor. Bu kapsamda mali Suçları araştırma kurulu üniversitelere uyarı afişleri gönderdi.

Konuyla ilgili uzman uyarılarına, Tanıdığınız ya da tanımadığınız bir firmadan, kurumdan belki üniversitenizden bile geldiğini iddia eden gönderiye doğrudan tıklamamak gerektiğine dair de uyarılar da bulunarak, linki sağ tuşla tıklayarak tarayıcı üzerinden gittiği yeri incelemek gerektiğini ve sayfanın kuruma ait olup olmadığın teyit edilmesi gerektiğini söylüyor.
Kaynak: Kamu Son Haber
Üniversitelere asılan uyarı afişlerinde "Gelecek hesaplarınızı yakmayın. Kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçların para transferlerinde banka hesaplarınızın kullanılması durumunda ağır hapis cezası ile karşılaşabilirsiniz. Banka hesaplarınızı başkalarına kullandırmayın." ifadeleri yer alıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Ekim 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:41
Öğle 12:29
İkindi 15:36
Akşam 18:07
Yatsı 19:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı