10 dakikada hurmalı muhallebiniz hazır hem doyurucu hem besleyici

Hurmalı muhallebi tarifimiz ile çat kapı gelen misafirlerinize, ailenize ve diğer yakınlarınıza tam bir görsel şölen yaşatacaksınız. Peki, hurmalı muhallebi nasıl yapılır? İşte tarife ilişkin ayrıntılar…

AİLE 01.07.2024, 11:45
10 dakikada hurmalı muhallebiniz hazır hem doyurucu hem besleyici
İnsan sağlığı açısından son derece faydalı olan hurma, son dönemlerde tatlı tariflerinin de vazgeçilmez ürünlerinden biri haline geldi. Doğal şekeri ve diğer faydaları sayesinde çocuklar tarafından da oldukça sevilen bu meyve, diyet döneminde olan veyahut da tatlı krizlerine doğal yollar ile bir çare bulmak isteyen kişiler tarafından da sıklık ile tercih edilmeye başlandı.
Hurma, geçmiş dönemlerden bu yana pek çok hastalığın tedavisini destekleyen bir meyve olarak biliniyor. Alternatif tıpta da geniş bir yere sahip olan bu meyve ayrıca tatlıları doğal olarak lezzetlendirdiği için ek gıda döneminden itibaren bebeklerde dahi tercih edilebiliyor. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde hurmanın en iyi versiyonlarından birine, hurmalı muhallebi tarifine yer verdik. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. İşte ayrıntılar…

Hurmalı muhallebi tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
15 tane hurma, 2 yemek kaşığı un, 1 litre süt, 1 çay bardağı şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı margarin, vanilya.
Not: Rafine şeker kullanmak istemiyorsanız hurma sayısını artırabilirsiniz.

Hurmalı muhallebi tarifinin yapımına hurmaları hazırlayarak başlayın. Bunun için hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve 3 yemek kaşığı süt ile birlikte robotta çekin. Sonrasında ise hurma ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye alın ve ocağın altını yakın. Bu esnadan karışımınızı sürekli olarak karıştırmayı ihmal etmeyin.
Göz göz olana kadar kaynattığınız muhallebinizin içerisine hurma ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 2 dakika kadar daha bu şekilde pişirdiğiniz muhallebinizi kaseler paylaştırın ve soğumaya bırakın. İlk sıcağı geçtikten sonra tüm muhallebilerinizi buzdolabına kaldırın.
Soğuyan muhallebilerinizi buzdolabından çıkarın ve suda veyahut da sütte beklettiğiniz hurmalar ile süsleyin. Afiyet olsun!

Hazırlığı 10 dakika kadar süren hurmalı muhallebi tarifimiz, 4- 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı