2 bardak suda bekletince cildi nemlendirip sivilceleri yok ediyor

Bu içeriğimizde; mis gibi kokusu ile herkesin gözdesi gül suyunun faydalarını, yapımını ve kullanımını anlattık. İşte ayrıntılar…

SAĞLIK 01.07.2024, 11:45
2 bardak suda bekletince cildi nemlendirip sivilceleri yok ediyor
Kokusu ve canlı renkleri ile bahçelerin olmazsa olmazları arasında yer alan gül, kullanım alanı bir hayli geniş olan bir çiçektir. Gülün özellikle kozmetik sektöründe sıklık ile kullanılan çiçeklerin başında geldiği bilinir.
Gül, en çok gül suyu formu ile tüketicilerin beğenilerine sunulur. Geçmiş dönemlerden bu yana gül suyunun birçok rahatsızlığın tedavisine yardımcı olduğu bilinir. Peki, gül suyunun faydalar nelerdir? Doğal gül suyu nasıl yapılır? İşte gül suyuna dair merak edilenler…

Gül suyu vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bakımından son derece zengindir. Bu içeriği sayesinde pek çok olumsuz durumun önüne geçilmesine yardımcı olan gül suyunun özellikle cilt sağlığı üzerinde etkili olduğu bilinir.
Gül suyu cildi nemlendiren, yumuşatan ve canlandıran doğal bir karışımdır. Antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip olduğu için akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının tedavilerini destekleyen gül suyu, ayrıca yaşlanma belirtilerini de geciktirir.
Gül suyunun bilinen diğer faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Günümüz gelişen kozmetik sektörü çerçevesinde hemen hemen tüm markalarda gül suyu satışı mevcuttur. Ancak birçok kişi tamamen doğal bir gül suyu kullanmak istediği için bu ürünü evde nasıl hazırlayabileceklerini öğrenmek üzere arama motorları üzerinden sorgulamalarda bulunur.
Gül suyu yapımında ‘rosa damascena’ türü yani Isparta gülü tercih edilmelidir. 2 su bardağı gülü bir kaseye alın yapraklarını ayırın. Gül yapraklarını bol su ile yıkayıp süzün. Ardından tencereye, ısıya dayanıklı bir cam kase yerleştirin. Kase ile tencere arasında kalan boşluğa yaprakları dizin. Güllerin üzerine 2 su bardağı temiz su ekleyin. Tencerenin kapağını ters olacak şekilde kapatın ve ocağın altını yakın. Buharlaşan su kasenin içinde birikmeye başlayacaktır.
30 dakika kontrollü bir şekilde kaynattığınız ve buharından gül suyu elde ettiğiniz karışımı ocaktan alın. Kasede biriken gül suyunu bir şişeye aktarın ve buzdolabında muhafaza edin.

Gül suyu bir pamuk yardımı ile direkt olarak cilde uygulanabilir. Yanı sıra duş sonrası cildi nemlendirmek için de tercih edilebilir.
Cilt maskelerine de ilave edilebilen gül suyu ayrıca doğrudan saç derisine de püskürtülebilir. İçilebilen bir gül suyu hazırladı iseniz özellikle sütlü tatlılarınızı lezzetlendirmek için bu suyu tercih edebilirsiniz.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı