20 dakikada 4 çeşit kurabiye hazırlayın, üstelik tek hamurdan

Hazırlık aşaması son derece kısa olan, lezzeti ile ise damak çatlatan 1 hamurdan 4 çeşit kurabiye tarifini sizler için derledik. İşte ayrıntılar…

AİLE 30.06.2024, 05:55
20 dakikada 4 çeşit kurabiye hazırlayın, üstelik tek hamurdan
Özel davetleriniz veyahut da çay saatleriniz için hazırlayabileceğiniz farklı kurabiye tarifleri arıyorsanız, bu içeriğimiz tam size göre!
Bu içeriğimizde; 1 hamurdan 4 farklı kurabiye tarifine yer verdik. Hazırladığınız kurabiyeleri isterseniz hemen pişirebilir isterseniz de buzlukta uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

1 hamurdan 4 çeşit kurabiye tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

1 hamurdan 4 çeşit kurabiye tarifimizin yapımına hamur için vermiş olduğumuz malzemeleri derin bir kapta karıştırarak başlayın. İyice yoğurduğunuz hamurunuz kulak memesi kıvamında olmalı ve ele yapışmamalı.
Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün. İlk parçaya iri çekilmiş ceviz içlerini ve kakaoyu ekleyerek yoğurun. İkinci hamura ince ince doğramış olduğunuz kuru kayısıları ve zerdeçalı ekleyerek yoğurun. Üçüncü hamura beyaz çikolatayı ve kakaoyu ekleyip yoğurun. Dördüncü ve son hamura ise sütlü pul çikolatayı ekleyip yoğurun.
Hazırladığınız kurabiye hamurlarınızı ayrı ayrı rulo yapın ve streç filme sarın. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar buzlukta beklettiğiniz hamurlarınızı bir parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun!

Hem pratik hem ekonomik hem de kıyır kıyır lezzeti ile vazgeçilmeziniz olacak 1 hamurdan 4 çeşit kurabiye tarifimiz 10- 12 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı