25 yaşın üzerinde olanlar dikkat, Sağlık Bakanlığı'ndan 'cilt kanseri' uyarısı geldi

Cilt kanseri ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunan Sağlık Bakanlığı, 25 yaşın üzerinde olan tüm vatandaşları uyardı. İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

GÜNDEM 30.06.2024, 09:05
25 yaşın üzerinde olanlar dikkat, Sağlık Bakanlığı'ndan 'cilt kanseri' uyarısı geldi
Son yıllarda adeta bir gribal enfeksiyonmuş gibi hareket ederek her yaş grubunu etkilemeye başlayan kanser hastalığı, sağlık gündeminin en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu. Kanser hastalığının tedavisinde erken teşhisin son derece önemli olduğunu belirten uzmanlar konuya yönelik bilgilendirmelerde bulunurlarken Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı geldi.
Son dönemlerde cilt kanseri vakalarında artış olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı, bunun ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Bozulan çevresel faktörlerin de etkili olduğu rahatsızlığa karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten yetkililer, erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre cilt kanserinin 3 türü bulunuyor. Bazal Hücreli Karsinom (BHK) ve Skuamöz Hücreli Karsinom cilt kanserinin en yaygın türleri olarak tanımlanıyor ve genellikle güneşe maruz kalan bölgelerde görülüyor. Melanom ise cilt kanserinin en tehlikeli türü olarak tanımlanıyor.

Hemen hemen tüm kanser türlerinde olduğu gibi cilt kanserinde de erken teşhisin önemi oldukça büyük. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada cildin düzenli olarak kontrol edilmesinin, erken teşhis için gerekli olduğu bilgisi yer alıyor.Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre 25 yaşın üzerinde olup vücudunun herhangi bir bölgesinde yeni bir ben oluştuğunu fark eden kişilerin konu ile ilgili olarak bir hekime görünmeleri gerekiyor. Yanı sıra hali hazırda mevcut olan çillerin ve benlerin görünümlerinde değişiklik fark edilmesi durumunda da yine bir hekime görünmek gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı, cilt kanserinden korunmak için alınması gereken önlemleri şu şekilde açıkladı:
Güneşin yoğun olduğu saatlerde (11:00 ila 15:00 saatleri arasında) dışarıda bulunmamaya özen gösterin.
Açıkta kalan bölgelere, güneşe çıkmadan 30 dakika kadar önce güneş kremi sürün ve kremi 2- 3 saatte bir olacak şekilde yenileyin.
Şapka, UV korumalı gözlük gibi aksesuarlar ile cildinizi koruyun.
Gölgede durmaya özen gösterin.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı