31 yıldır yürekleri yakan ateş: Başbağlar Katliamı

Başbağlar katliamının yıl dönümünde terör örgütü PKK’nın şehit ettiği 33 kişinin acısı halen milletin hafızasındaki yerini koruyor.

GÜNDEM 05.07.2024, 12:05
31 yıldır yürekleri yakan ateş: Başbağlar Katliamı
Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, 31 yıl önce 33 sivilin teröristlerce katledildiği ve terör örgütü PKK'nın en büyük sivil katliamlarından olan Başbağlar köyündeki Başbağlar Katliamı'nın acısı, aradan geçen yıllara rağmen dinmiyor. Şehir merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen PKK'lı teröristler, kadınları derede topladıktan sonra evleri yağmalayıp para, altın ve değerli eşyaları alarak tüm evleri ateşe verdi.
Terör örgütü PKK'nın yaptığı zulme karşı çıkan 5 kişiyi de yakılan evlerde ateşe vererek öldüren teröristler daha sonra akşam namazını kılıp camiden çıkan 28 erkeği köy meydanında topladı. Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler daha sonra bu kişileri de kurşuna dizdi. Olaydan sonra bölgede yapılan incelemede, yüzlerce boş kovan bulundu.
Katliamın acısının aradan geçen süreye rağmen ilk günkü gibi taze olduğu köyde yaşayan vatandaşlar,31 yıl önce yaşadıkları ve halen dinmeyen acılarını hafızalarından silemiyor.
Saadet Partisi de milletimizin yüreğinde derin bir acıya neden olan bu vahim olayın yıldönümünde sosyal medya sayfasından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda “Başbağlar Katliamı'nda hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:20
Öğle 12:49
İkindi 16:40
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı