500 bin ila 1 milyon öğrenci af bekliyor

 Deprem, pandemi ve mali sebepler nedeniyle öğrenimini tamamlayamayan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri yeni bir öğrenci affına yönelik taleplerini Millî Gazete’ye aktardı. Mağdurlar yeni bir affın gerekliliğine dikkat çekerken, mağdur sayısının ise her sene artarak devam ettiğini vurguladı.

GÜNDEM 23.10.2024, 06:45
2
500 bin ila 1 milyon öğrenci af bekliyor
Deprem, pandemi ve mali sebepler nedeniyle öğrenimini tamamlayamayan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri af taleplerini Milli Gazete aracılığıyla duyurdu. Mağdurlar, Türkiye’de yaklaşık 500 bin ile 1 milyon arasında af bekleyen öğrencinin bulunduğunu ifade ederken, en son affın 2022 yılında getirildiğini belirterek yeni bir affın getirilmesi için çağrıda bulundu. 

Türkiye’de 500 bin ile 1 milyon arasında af bekleyen mağdurun olduğuna dikkat çeken mağdurlar, bu öğrencilerin 2022’de getirilen öğrenci affından yararlanamadığını belirterek, “Çıkan aftan özellikle tıp, diş hekimliği öğrencileri yararlanamadı. Bunun yanı sıra doktora, yüksek lisans, lisans öğrencileri de bu konuda mağdur. Yaklaşık 3 yıl olacak öğrenci affı getirildi. Yeniden bir af ihtiyacı oluştu. 2022 affı sırasında öğrenciler biraz daha bilinçli olsaydı sistem yeni mağdur oluşturmayabilirdi. Muhalefet partileri son dönemde öğrenci affı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bizler, Cumhur İttifakı’ndan da destek bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Öğrenci affı ile ilgili TBMM’de konuşan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, deprem, pandemi ve mali kriz nedeniyle okulunu tamamlayamayan öğrencilerin af beklediğine dikkat çekerek, “Bu, bütçeye yük değildir, gençlerimizin talebine duyarsız kalınmamalıdır. 2022 yılında çıkarılan afla uygulamalardaki bazı aksaklıklar nedeniyle verimli sonuç elde edilememiştir. Mezuniyetine çok az bir süre kala okulları ile ilişiği kesilen bu gençlerimizin tekrar okul kaydı yapılıp mezuniyetlerinin sağlanması memleketimizin yararınadır” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Ekim 2024
İmsak 05:28
Güneş 06:48
Öğle 12:28
İkindi 15:30
Akşam 17:58
Yatsı 19:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı