6 TL'lik domates hesabı sabır taşırdı! Emekliler TÜİK binasını domates yağmuruna tuttular!

Marketlerde, pazarlarda 30 TL olan domates TÜİK'in hesabında 6 TL gösterilince ortlalık karıştı. Emeklilerin sesi olmak için kurulmuş olan Emekli Meclisi’nden TÜİK'e ağır bir protesto gerçekleştirildi.

EKONOMİ 08.09.2024, 10:30
1
6 TL'lik domates hesabı sabır taşırdı! Emekliler TÜİK binasını domates yağmuruna tuttular!
Emekli Meclisi üyeleri enflasyonu düşük göstermek için domatesin 6 liradan gösterildiğini iddia ettikleri TÜİK’in binasına "Pazarda 6 liraya bulduğumuz çürük domatesleri getirdik" diyerek domates fırlattı.
Temmuz ayında aldıkları zamla maaşlarında herhangi bir iyileşmenin olmamasından şikayetçi oldukları gibi zamların kök maaşa yapılmamasından da şikayetçi olan emeklilerin geçim derdi devam ediyor.
Emekli maaşlarının hesabı konusunda TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine gebe olan emekliler, yapılan bu dometes hesabı üzerine harekete geçerek TÜİK'e gideceklerini duyurmuşlardı.
Emekli Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri Perihan Deniz, Hasan Kaşkır ve Cemil Vural, yapacak oldukları protesto kapsamında"Enflasyonu düşük göstererek cebimizden paramızı, soframızdan ekmeğimizi çalan TÜİK'ten hesap soracağız" ifadelerine yer vermişti.
Beklenen protesto gerçekleştirildi. “Emekli düşmanı TÜİK kapatılsın, haklarımızı istiyoruz” yazılı pankart arkasında toplanan emekliler, Beşiktaş'taki Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi önünde buluşup, TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü önüne yürüdüler.
TÜİK'in binasının önüne gelen emekliler adına basın açıklamasını Emekli Meclisi Grup Sözcüsü Hasan Kaşkır okudu.
Kaşkır açıklamasında “Siyasi iktidarın borazanlığını yapan TÜİK’ten hesap sormaya geldik” derken Emekli Meclisi olarak “Haklarımızı istiyoruz” kampanyasını başlattıklarını duyurdu
Kaşkır açıklamasının devamında şunlaru söyledi:
Emekliler basın açıklamasının bitmesinin ardında pazardan 6 liraya aldıkları çürük domatesleri TÜİK binasına fırlattı. Emeklilerin domates fırlatmasınına rdında polis müdahale etti. Yaşanan arbedenin ardından emekliler eylemini sonlandırdı.
"Bugün marketlerde 25-30 liraya zor aldığımız domatesin fiyatını enflasyonu düşük göstermek için 6 lira olarak gösteren TÜİK’e Emekli Meclisi üyeleri olarak pazarda 6 liraya bulduğumuz çürük domatesleri getirdik. Alın bu domatesleri menemen mi yapıyorsunuz, salça mı yapıyorsunuz, siz karar verin”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı