Açlığı bastırmada 7 saniye kuralı, 1 fincan içen sağlıklı bir şekilde kilo verecek

Kahve tutkunlarını sevindirecek bir gelişme yaşandı. Yürütülen bir çalışmanın paylaşılan sonuçlarında kahve tüketimi ile sağlıklı kilo vermenin mümkün olduğu bilgisine yer verildi. İşte detaylar…

AİLE 08.07.2024, 11:45
Açlığı bastırmada 7 saniye kuralı, 1 fincan içen sağlıklı bir şekilde kilo verecek
Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen pek çok kişi, uzmanların yorumlarını ve tavsiyelerini yakından takip etmektedir. Kulaktan kulağa yayılan bilgiler ile değil bilimsel çalışmalar ışığında bir kilo verme süreci geçirmek isteyen birçok kişi, konu ile ilgili olarak yürütülmüş olan son çalışmalara yönelik de sorgulamalarda bulunur.
Günümüz gelişen tıp tekniklerinin yanı sıra bilgiye erişimin de son derece hızlı ve rahat olması, dünya genelinde yürütülen çalışmaların sonuçlarının milyarlarca kişiye ulaşmasını sağlamaktadır. Bu kapsamda son olarak kahve- metabolizma ikilisi arasında ilişki olup olmadığını inceleyen bilim insanlarının yayınladıkları çalışma sonuçları, sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin yollarına ışık tuttu. İşte kahve diyeti ile kilo vermenin mümkün olduğunu gösteren o çalışmaya dair ayrıntılar…

Yürütülen bir çalışma kapsamında kafein ile metabolizma arasında nasıl bir ilişki olduğu incelendi. Küçük ölçekli çalışmanın sonuçları, kamuoyu ile paylaşıldı.
Çalışmanın sonuçlarına göre kahvede bulunan kafein ile metabolizma arasında net bir ilişki var. Kafein metabolizma hızını artırıyor ve yağ yakma hızının da yükselmesine yardımcı oluyor. Çalışmaya göre kafein tüketmek kalori yakımında yüzde 13, yağ yakımında ise 2 kat artışı yaşanmasını sağlıyor.

Bilim insanlarının açıklamalarına göre 7 saniyelik bir kahve açığı yaratmak, etkili bir kilo verme tekniği olarak kullanılabilir. Bu teknikte kişi aç hissettiği andan itibaren 7 saniye içerisinde 1 fincan kahve tüketmelidir. Bu sayede kişi tokluk hissetmeye başlayacak ve iştahını bastırdığı için de kilo kaybı yaşayacak.

Üzerinde çalışılmış olan kahve diyetlerinden birine göre günde 3 fincan şekersiz ve sütsüz kahve tüketmek, kilo verme sürecinin hızlanmasına destek oluyor.
Harvard’dan T.H. Chan Halk Sağlığı Okulu tarafından yürütülmüş olan diğer bir çalışmaya göre ise gün içerisinde 4 fincan kahve tüketen bir kişide yağ oranı yüzde 4 oranında azalabiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Ekim 2024
İmsak 05:12
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:48
Akşam 18:22
Yatsı 19:36
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı