Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Filistin’in bağımsızlık mücadelesine desteklerimizi sürdüreceğiz"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve Filistin Barolar Birliği Başkanı Fadi Hatem Abbaas Salahaldeen ile Adalet Bakanlığı’nda bir araya geldi. Tunç "Filistin’in bağımsızlık mücadelesine desteklerimizi sürdüreceğiz."  dedi.

SİYASET 17.07.2024, 13:55
1
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve Filistin Barolar Birliği Başkanı Fadi Hatem Abbaas Salahaldeen ile Adalet Bakanlığı’nda bir araya geldi.  
Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Filistin Barolar Birliği Başkanı Fadi Hatem Abbaas Salahaldeen ve yönetim kurulu üyeleriyle Adalet Bakanlığı’nda bir araya geldiklerini açıkladı. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ele aldıklarını  belirten Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Filistin Barolar Birliği Başkanı Fadi Hatem Abbaas Salahaldeen ve yönetim kurulu üyeleriyle Bakanlığımızda bir araya geldik. İşgalci İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de sivilleri hedef alarak yaptığı soykırım ve uluslararası mekanizmaların yetersizliği üzerine değerlendirmelerde bulunduk. 
Dünyanın gözü önünde insanlık ve savaş suçu işleyen İsrailli yöneticiler, insanlık vicdanında mahkûm oldukları gibi uluslararası hukuk önünde de yargılanacak ve hak ettikleri cezayı alacaktır. Türkiye olarak daima Filistinli kardeşlerimizin yanında olacak, Filistin’in bağımsızlık mücadelesine desteklerimizi sürdüreceğiz." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı