Adalet Bakanlığı baro seçimlerine müdahale mi edecek? Gözler Bahçeli’nin konuşmasına çevrildi

Ankara ve İstanbul baro seçimlerine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Milli Gazete’nin ulaştığı bilgilere göre seçimlerin yenilenmesi için MHP kanadından yoğun baskı gelirken, bazı savcıların soruşturma başlatma hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

GÜNDEM 22.10.2024, 09:30
Adalet Bakanlığı baro seçimlerine müdahale mi edecek? Gözler Bahçeli’nin konuşmasına çevrildi
Ankara ve İstanbul baro seçimlerinde terör örgütü PKK’yı destekleyen slogan ve marşların okunması büyük tartışmalara neden olmuştu. Özellikle İstanbul Baro seçimlerinde yönetimi kazanan listede yer alan bazı avukatların örgüte yakın olduğu yönünde iddialar ise tartışmaları daha da alevlendirdi.

Milli Gazete’nin ulaştığı kulislere göre, Baro başkanlığı için seçimlere  katılan ve MHP’ye yakın olan avukat grupları  durumu MHP Genel Merkezi’ne taşıdı. AK Parti tarafı sessizliğini korurken, MHP seçimlerden duyduğu rahatsızlığı AK Parti’ye iletti. Seçimlere yönelik soruşturma başlatılması istendi.

Bazı savcıların da seçimlere yönelik soruşturma başlatma hazırlığı olduğu öğrenilirken, gözler bugün MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Meclis Grup Toplantısına çevrildi. MHP kulislerinde Bahçeli’nin, seçimlerin tekrarlanması için  Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 22 Ekim 2024
İmsak 05:26
Güneş 06:46
Öğle 12:28
İkindi 15:32
Akşam 18:00
Yatsı 19:15
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı