Adana böreği tarifi! Nasıl yapılır, malzemeleri

En sevilen hamur işlerinden biri olan börek hem normal günlerde hem de özel gün ve davetlerde sofralardaki yerini alır. Klasik börekler yerine bu kez Adana’nın meşhur böreğinin nasıl yapılacağını araştırdık.

AİLE 16.06.2024, 13:45
1
Adana böreği tarifi! Nasıl yapılır, malzemeleri
Börek denildiğinde akla ilk olarak kıymalı, patatesli, peynirli, patlıcanlı ya da ıspanaklı çeşitler geliyor. Sigara böreği ya da tepsi böreği gibi farklı birçok çeşide sahip olan börek, hamur işi çeşitlerinin yapı taşı olarak kabul edilebilir.Hem normal günlerde hem de özel günlerde ve misafirleri ağırlamak için tercih edilen klasik börekler yerine, bu kez sizler için Adana’nın meşhur böreğinin nasıl yapılacağını ve bu tarifin tüm püf noktalarını kaleme aldık.

Adana mutfağı hem ülkemizde hem dünya genelinde bir üne sahip olmayı başarmıştır. Adana’da yapılan birçok yemek, kent ile ödeşmiştir. Tescilli lezzetler konusunda oldukça başarılı bir mutfağa sahip olan Adana, hamur işi konusunda da oldukça başarılıdır. Aromatik tatların hakim olduğu Adana mutfağında aynı zamanda et yemekleri de ön plana çıkmaktadır. Ancak bu yazımızda sizlere et yemekleri yerine Adana’nın meşhur böreğini nasıl yapacağınız aktaracağız. Bunun için ihtiyacınız olan malzeme listesini paylaşarak hazırlıklara başlayalım;

Adana böreği yapmak için normal yufka yerine baklavalık yufka kullanılması gerekir. Bu da hazırlık aşamasının biraz zor geçeceğini düşünmesine neden olabilir. Ancak sizler için sıraladığımız adımları takip ederseniz, bu böreği yapmanın hiç de zor olmadığını göreceksiniz. Adana’nın meşhur böreğini hazırlamak için tüm malzemeler tamam ise sıra geldi yapım aşamasının adımlarına;

Adana böreği yaparken, tarifte yer alan çeçil peyniri ve kaşar peynirinin haricinde, damak tadınıza uygun herhangi iki peyniri kullanmayı tercih edebilirsiniz. Baklavalık yufkaları tepsiye alırken oldukça dikkatli olunması gerekir. Aksi halde yufkaların yırtılmasına neden olunabilir. Aynı zamanda tüm yufkaların aralarının tereyağı ile yağlanmasına da özen gösterilmelidir. Nitekim Adana böreğinin en önemli tekniği budur.

Kendiniz için ya da gelecek olan konuklarınız için Adana böreği hazırladınız ancak bu böreğin yanına ne yapacağınıza karar veremediniz mi? Bunun için de sizlere iki ayarı önerimiz olacak Meşhur Adana böreğini yaptıktan sonra lezzetin dengelenmesi için çikolatalı triliçe yapabilirsiniz. Triliçe sevmiyorsanız, kısa sürede tatlı kurabiyeler hazırlamayı da tercih edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı