Adana kısırı tarifi! Nasıl yapılır, malzemeleri

Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği kısır, annelerimizin düzenlediği günlerin en önemli sunumları arasında yer alır. Hem özel günlerde hem de normal günlerde tüketilen kısırı bir de Adana usulü deneyin.

AİLE 16.06.2024, 13:05
Adana kısırı tarifi! Nasıl yapılır, malzemeleri
Bulgur ile yapılan kısır, yöreden yöreye göre farklı hazırlanış tekniklerine sahiptir. Hem lezzetli hem de doyurucu olan kısır, Adana yöresinde de oldukça farklı bir şekilde hazırlanmaktadır. Bu yazımızda sizlere, Adana usulü kısır yapmanın tarifini ve püf noktalarını aktaracağız.

Hem atıştırmalık hem de ana yemek olarak tercih edilebilecek Adana usulü kısır için yapmanız gereken tüm hazırlıkların detaylarını yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz.

Adana mutfağı genel olarak et yemekleri ile ön plana çıkmaktadır. Ancak kendine has atıştırmalıkları da Adana mutfağının önemli tarifleri arasında yer alır. Özel günlerde sıklıkla ikram edilmek için hazırlana kısır, normal günlerde de evlerde sıklıkla yapılmaktadır. Özellikle yaz aylarında sıcak yemek yemeği tercih etmeyenler, kısır gibi atıştırmalıklar ile öğünlerini geçiştirmektedir. Adana’ya özgü kısır tarifini yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

Adana yöresine ait yapılış tarzına sahip bu kısırı ilk kez deneyecek olan kişiler, bundan sonra tüm özel günlerinde bu tarifi kullanacaktır. Yiyenlerin damaklarında tam bir lezzet şöleni yaratacak olan Adana usulü kısır için gerekli olan malzemeleri hazırlayanlar şimdi sırası ile aktaracağımız adımları izleyerek enfes lezzete sahip olan bu kısırı hazırlayabilir. İşte Adana usulü kısır yapmak için izlenmesi gereken adımlar;

Adana usulü kısır yaparken domatesin sulu kısımlarını kesinlikle kullanmayın. Bu kısımlar, kısırın sulu olmasına ve dolayısı ile kısırın tadının bozulmasına neden olacaktır. Kırmızı renge sahip bir kısır elde etmek, Adana kısırının en önemli püf noktasıdır. Bu nedenle malzeme listesinde yer alan salça ölçüsü az gelir ise mutlaka salça ilavesinin yapılması gerekir. Aynı zamanda kısırda hafif acı bir tat tercih edenler, bu tarife acı toz kırmızı biber ilavesi de yapabilir. Bu tarifi hazırlarken en önemli püf noktası ise tüm malzemelerin en iyi şekilde yoğrulmasıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı