Ağır misafirlerinizin mideleri cevizli Çerkez tavuğu ile coşacak

Cevizli Çerkez tavuğu tarifimiz ile davet sofralarınız şenlenecek. İşte özel Çerkez tavuğu tarifimize dair ayrıntılar…

AİLE 29.06.2024, 04:05
Ağır misafirlerinizin mideleri cevizli Çerkez tavuğu ile coşacak
Abhazya, Çeçenistan ve Kafkasya bölgelerinden göç eden bazı toplulukların en önemli yemekleri arasında olduğu bilinen Çerkez tavuğu, ülkemizde de yapılmaktadır. Göçmenlerin etkileri ile ülkemizde birçok kişi tarafından bilinen bu yemek, özellikle özel günlerde, özel konukların ağırlandığı bir sofrada yerini alır.
Çerkez tavuğunun mükemmel lezzeti, birçok kişiyi cezbetmektedir. Peki, Çerkez tavuğu nasıl hazırlanır? Çerkez tavuğu yapımının püf noktaları neler? İşte tarife dair ayrıntılar…

Cevizli Çerkez tavuğu hem servisi hem de lezzeti ile birçok kişiyi cezbetmektedir. Ağır misafirlerini farklı yemekler eşliğinde ağırlamak isteyen pek çok kişinin ilk tercihleri arasında yer alan Çerkez tavuğu, henüz bu yemeği yapmamış olanlar tarafından ise arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır.
Çerkez tavuğunun lezzetli olabilmesi için kullanılan malzemelerin ölçülerine dikkat edilmesi gerekir. Cevizli Çerkez tavuğu yapımında kullanılması gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Cevizli Çerkez tavuğu tarifinin yapımına tavuğu haşlayarak başlayın. Yarım litre suyu tencereye alın ve suya hafif tuz ekleyin. Tavuğu da ilave ettikten sonra ocağın altını açın ve tavuğu haşlanmak üzere bırakın.
Haşlanan tavuğu süzgeçten geçirin ve soğuduktan sonra tiftikleyin. Bayat ekmek içlerini 25 ml kadar tavuk suyu ile ıslatın. Ceviz ve sarımsakları iyice dövün. Ardından da ekmek içi ile karıştırın.  
Hazırladığınız karışımın içerisine didiklemiş olduğunuz tavukları ekleyin. Son olarak damak zevkinize göre tuz ilave ettiğiniz Çerkez tavuğunuzu üzerinde tereyağında kavurmuş olduğunuz kırmızı toz biberi gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!

Malzeme listesini ve yapım aşamalarını paylaşmış olduğumuz cevizli Çerkez tavuğu tarifimiz 2- 4 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı