"Ahmak Davası" tekrar gündemde: Ekrem İmamoğlu'nun avukatından açıklama geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı​ Ekrem İmamoğlu​'nun siyasi yasak​ ve hapis cezası kararının onandığı iddiaları sosyal medyada yayılırken İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat'tan 'Ahmak Davası'na ilişkin yeni bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar..

GÜNDEM 19.09.2024, 13:40
3
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı 'ahmak davası' hakkında  '5 yıl siyasi yasak aldı' iddiasının ardından İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat açıklamalarda bulundu. 
Söz konusu kararın, farklı bir psikoloji oluşturma çabasından öte bir anlamının olmadığını dile getiren Polat, "Karar yakında açıklanacak' gibi söylentilerin kararın onanacağını güçlü bir beklenti haline getirerek sonrasında 'zaten bunu bekliyorduk, ne olacaktı ki…' psikolojisini oluşturma çabasından öte bir anlamı yok" şeklinde konuştu.
Karar hakkında açıklama yapan Polat, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
Ekrem İmamoğlu'na yönelik çıkan iddialara ilişkin İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'dan da bir açıklama gelmişti. Ongun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dava dosyasının İstinaf Mahkemesi’nde incelenme sırası beklediğini aktararak, "Karar, İstinaf Mahkemesi’ne gönderildi. Ahmak Davası'nın" gerçek özeti budur. Başka söze gerek yok" diye konuşmuştu.
Kaynak: TGRTHABER
"‘Ahmak davası’ ile ilgili olarak son kez' …karar istinafta onandı, çok yakında açıklanacak…' gibi söylentilerin kararın onanacağını güçlü bir beklenti haline getirerek sonrasında 'zaten bunu bekliyorduk, ne olacaktı ki…' psikolojisini oluşturma çabasından öte bir anlamı olmadığını, halkın vicdanından dönen bu hukuka aykırı kararın, hukukçuların vicdanlarında da yer bulamayacağını düşünüyorum, hiç bir zaman hukuka aykırı bir beklenti içerisinde olmadım, olmayacağım, hukuksuzluğun normal olduğu düşüncesine alışmayacağım…"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı