Aileler çocuklarını Siyonist orduya göndermek istemiyor! İsrail ordusuna güven ciddi şekilde azaldı

İşgal yönetimi İsrail'de yapılan bir anket, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 10 aydır süren soykırım savaşı sonrasında İsrail ordusuna olan kamu güveninin azaldığını gösteriyor.

DÜNYA 27.07.2024, 13:53
Aileler çocuklarını Siyonist orduya göndermek istemiyor! İsrail ordusuna güven ciddi şekilde azaldı
Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (INSS) tarafından yapılan bir ankete göre, işgal devletine ve güvenlik güçlerine olan kamu güveni azalmaya devam ediyor.
Orduya olan güven, geçen aya göre %6, Ekim ayında yapılan ilk ankete göre %11 oranında azaldı.
Anket ayrıca, İsrail Genelkurmay Başkanı'na olan güvenin %11, ordu sözcüsünün raporlarına olan güvenin ise %12 oranında azaldığını gösterdi.
Anket aynı zamanda İsrailli ailelerin çocuklarını orduya göndermeye istekli olmadıkları gerçeğini teyit etti. Yahudi nüfusun sadece %28'i askerlik çağındaki çocuklarını askerliğe teşvik edeceklerini belirtti. Haziran ayında bu oran %31 idi.
muslimport.com’da yer alan habere göre, bu anket, işgal ordusunun yaklaşık 3,000 Haredi Yahudisine askere alım emirleri göndereceğini açıklamasından bir hafta sonra gerçekleştirildi.
Anket ayrıca, İsrail polis teşkilatına olan güvenin %33 oranında düştüğünü, bu oranının ölçümlerin başladığı döneme göre %36 daha az olduğunu gösterdi.
Ankete katılanların sadece %17'si hükümete yüksek derecede güvendiklerini belirtirken, %25'i katil işgalci Netanyahu'ya yüksek derecede güvendiklerini ifade etti. Bu oran Haziran ayına nispetle %6 daha az ve katılımcıların %75'inin Netanyahu'ya güvenmediğini gösteriyor.
Ankete katılanların düşük bir yüzdesi kişisel güvenlik hissinin yüksek olduğunu belirtti. Genel ortalamada %24, Yahudi nüfusta %26, Arap nüfusta sadece %9 böyle bir güven içinde olduğunu söyledi. Dış ilişkiler konusunda ise, %73 ABD desteğinin İsrail'in varlığı için gerekli olduğunu söylerken, %55 İsrail'in uluslararası bir izolasyonla karşılaşabileceğinden endişe duyduğunu belirtti.
Kassam Tugayları'nın öncülüğünde direnişin gerçekleştirdiği, işgal rejiminin Gazze Tugayı'nı dağıtan, karargahlarını kontrol altına alarak işgal güçlerini rezil eden, komutanını esir alan ve yüzlerce askerlerini öldüren ya da esir alan Aksa Tufanı harekatının üzerinden on aylık bir süre geçtiği ve bu süre içinde işgal rejimi tam bir soykırım savaşı yürüterek on binlerce sivili katlettiği halde amaçlarından hiçbirini gerçekleştirebilmiş değil.
Haber Merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı