AKP'li Mehmet Metiner: Ankara-Öcalan görüşmesinde sakınca bulmam

AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile hükümetin görüşmesinde bir sakınca görmediğini söyledi.

GÜNDEM 13.10.2024, 16:00
AKP'li Mehmet Metiner: Ankara-Öcalan görüşmesinde sakınca bulmam
11 Ekim'de çıkan haberlerde terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan Kandil'deki örgüt yönetimi ile irtibata geçtiği çıktı.
Hükümet ile Öcalan arasında fiili müzakerelerin yeniden düzenlenmesi için istikşafı görüşmelerin başladığı, İmralı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan’ın PKK liderleriyle doğrudan görüşmesine izin verildiği iddiaları ortaya atıldı.
Çıkan haberlerde terör örgütü lideri Öcalan'ın, Kandil Dağı’ndaki PKK liderlerine silahlarını bırakmayı müzakere etmenin zamanının geldiğini söylediği iddia edildi.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, söz konusu iddiaları değerlendirirken, "Ankara ile Öcalan'ın görüşmesinde hiçbir sakınca bulmam" dedi.
Metiner şunları söyledi:
"Öcalan'ın bu süreçte, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye karşı kullanılan PYD'ye yönelik eleştirileri varsa bunu dile getirmesini faydalı bulurum. DEM siyasetinin yeni dönemde, ABD-İsrail ittifakı yerine Filistin ve Türkiye'nin yanında konumlanmasını anlamlı bulurum."
PKK'nin silah bırakmasında Abdullah Öcalan'ın bir etkisinin olmayacağını vurgulayan Metiner, "Çünkü Kandil'de bunun bir karşılığı yok. Bütün iplerin İsrail ve ABD'nin elinde olduğu bir PKK'dan bahsediyoruz. Ben silah bıraktırma odaklı bir sürecin başlatılmasının doğru olmayacağını, bunun karşılık bulmayacağını, PKK yönetimi istese bile bunu yapamayacağı kanaatindeyim. Siyasal iklim oluşmadan, sadece PKK'ya silah bıraktırmak üzerinden başlayacak bir süreç Türkiye'ye çok şey kaybettirir" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:42
Öğle 12:29
İkindi 15:35
Akşam 18:06
Yatsı 19:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı