Son Dakika

AKP'ye yakın Abdulkadir Selvi yazdı! Bahçeli'nin çağrısı sonrası İmralı'da ilk görüşme gerçekleşti

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısı sonrası İmralı ile ilk temas kurulduğunu yazdı.

GÜNDEM 24.10.2024, 08:20
AKP'ye yakın Abdulkadir Selvi yazdı! Bahçeli'nin çağrısı sonrası İmralı'da ilk görüşme gerçekleşti
Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki bugünkü yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bölücü başı Öcalan'a yönelik tepki çeken çağrısı ve akabindeki gelişmeleri kaleme aldı. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Selvi, 43 ay sonra ilk kez terör örgütü lideri ve bebek katili Abdullah Öcalan’ın yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın geçtiğimiz gün İmralı’ya giderek görüşme gerçekleştirdiğini yazdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerdeki partisinin grup toplantısında, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiği, örgütün lağvedildiğini haykırsın" demişti. Bahçeli'nin yankı uyandıran sözleri sonrası bebek katili Abdullah Öcalan’ın yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın İmralı’ya gittiği ortaya çıktı.

İşte, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin dikkat çeken yazısının ilgili kısmı:
"Öcalan’la 43 ay sonra ilk görüş gerçekleşti. Abdullah Öcalan’ın yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüştü.
En son Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, 12 Ağustos 2019 tarihinde İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüşmüştü. 43 aydır Öcalan’ın görüşme yapmasına izin verilmiyordu. Öcalan’ın yeğeni DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, dün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüştü. Saat 11.00’de başlayan görüşme öğleden sonra devam etti. Görüşmenin 2 saat sürdüğü öğrenildi.
Ömer Öcalan, 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunarak Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunmuştu. Ömer Öcalan başvurusunu aile adına yapmış ve “Yeğen olarak 16 Ağustos 2024 tarihinde sayın Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmek istiyorum” demişti. Öcalan’ın avukatları da görüşme talebinde bulunmuştu. Ancak yapılan değerlendirme sonucunda Ömer Öcalan’ın görüşmesine izin verildi. Ömer Öcalan, dün hazırlanan bir feribotla İmralı Adası’na geçerek Abdullah Öcalan’la görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Ekim tarihinde Meclis’i açış konuşmasında “İç cepheyi güçlendirmemiz lazım” çağrısından sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti sıralarına giderek tokalaşmıştı. Bahçeli bu hareketini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına destek vermek amacıyla yaptığını söylemişti. Bahçeli, DEM Parti’ye, “Türkiye partisi olun” çağrısı yapmıştı. Bahçeli’nin bu çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan da destek vermişti. Erdoğan, Arnavutluk- Sırbistan gezisi dönüşünde yaptığı açıklamada, “Sayın Bahçeli’nin attığı bu adım bana göre çok çok önemli bir adım” demişti.
Bahçeli, 15 Ekim tarihinde MHP Grubu’nda yaptığı konuşmada ise Öcalan’a, “Türkiye’ye getirilirken, ‘Her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı olarak açıklasın” diye çağrıda bulunmuştu.
Bahçeli, 22 Ekim tarihinde yine MHP grubunda yaptığı konuşmada şok edici bir açıklama yaptı. “Şayet terösitbaşının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda, “Cumhur İttifakı tarihi bir pencere açtı. Açılan bu tarihi pencerenin kişisel hesaplara kurban edilmemesini istiyoruz. Hep beraber terörün olmadığı Türkiye’yi inşa edelim” diyerek destek verdi.
Bu gelişmeler yaşanırken, 22 Ekim tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından Ömer Öcalan’a, İmralı’ya gitme başvurusunun kabul edildiği bilgisi iletildi. Adanın şartları nedeniyle Ömer Öcalan’ın, çarşamba günü Bursa’nın Mudanya ilçesindeki askeri iskelede hazır bulunması istendi. Ömer Öcalan dün sabah saatlerinde Mudanya İskelesi’ne yanaşan bir feribotla alınarak İmralı’ya götürüldü. Ömer Öcalan ile Abdullah Öcalan’ın görüşmesinin saat 11.00’de başladığı ve öğleden sonraya kadar devam ettiği ifade edildi. 43 ay sonra gerçekleşen bu görüşmede Öcalan’ın hangi mesajları verdiği merak konusu oldu.
Öcalan’ın Bahçeli’nin çağrısına karşı takınacağı tavır sürecin ilerlemesi açısından önemli olarak görülüyor.
Abdullah Öcalan’ın, Ömer Öcalan’la yaptığı görüşmede tecrit koşulları ortadan kaldırıldığı ve haberleşme imkânı sağlandığı taktirde silahların bırakılması konusunda bir rol oynayabileceği mesajını verdiği söyleniyor. Öcalan’ın “Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediği ifade ediliyor.
MHP lideri Bahçeli’nin gündeme getirdiği, “Umut hakkı” düzenlemesinin de Öcalan açısından teşvik edici olduğu ifade ediliyor.
Öcalan’ın, bir süre önce, “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” dediği ifade ediliyor."
Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Ekim 2024
İmsak 05:28
Güneş 06:48
Öğle 12:28
İkindi 15:30
Akşam 17:58
Yatsı 19:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı