Son Dakika

Alanya tatilinizde mutlaka yapmanız gereken 8 öneri

Türkiye’nin en önemli tatil beldelerinden olan Alanya, Antalya il sınırları içerisinde yer alıyor. Her yıl çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Alanya’da yapmanız gereken aktiviteleri sizler için bir araya getirdik.

AİLE 27.06.2024, 12:35
2
Alanya tatilinizde mutlaka yapmanız gereken 8 öneri
Antalya’nın en çok turist ağırlayan ilçelerinden biri olan Alanya hem yerli hem de yabancı turistlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yaz aylarının en sıcak günlerinde Alanya’nın tertemiz ve masmavi sularında serinledikten sonra farklı aktiviteler yaparak tatilinizi renklendirebilirsiniz.
Bu yazımızda sizlere, Alanya’da yapılması gerekenleri ve mutlaka görmeniz gereken lokasyonları aktaracağız.

Alanya tatilinde sadece denize girmek ve kumsalda uzanmak istemeyenler için tercih edilebilecek birçok farklı aktivite yer alıyor. Tarihi oldukça eskiye dayanan Alanya’nın tarihini keşfetmek ise bu aktiviteler arasında ilk olarak yapılması gerekenlerden biridir. Bunun için Hüseyin Azakoğlu Kent Müzesini’ni ve Kent Belleği Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Alanya’nın Şeker Mahallesi’nde yer alan bu müze, bölgenin tarihi hakkında önemli bilgileri ziyaretçilerine sunmaktadır. İlçe sınırları içerisinde ise özellikle on ikinci ve on üçüncü yüzyıla ait yapıları inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Alanya ilçesinin merkezinde bulunan Şekerhane Mahallesi’nde tarihi yarımadanın girişine yakın konumda bulunan Atatürk Evi Müzesi’ne ulaşımlar yürüyerek sağlanmaktadır. Tarihi ve manevi değere sahip olan bu müze, Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 Şubat 1935 tarihinde konakladığı evdir. 1987 yılında evin sahibi tarafından Kültür Bakanlığı’na bağışlanan bu yapı müze olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Alanya tatilinizde sadece tek bir plajdan denize girmek yerine, ilçenin öne çıkan diğer tüm plajlarını da keşfedin. Deniz turizmi bakımından oldukça gelişmiş bir bölge olan Alanya’da altın rengindeki ince kumlar ile kaplı pek çok plaj yer alıyor. Bölgenin en popüler plajı ise Kleopatra Plajı’dır. İki kilometrelik bir sahil uzunluğuna sahip olan bu plaj, yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bu nedenle yer bulabilmek için biraz erken saatlerde plaja gidilmesi gerekebilir. Alanya’da keşfetmeniz gereken diğer plajlar ise şu şekilde sıralanabilir;

Alanya tatilinizde mutlaka görmeniz gereken doğal güzelliklerden biri Dim Çayı’dır. Doğa ile iç içe olabileceğiniz, temiz hava ve bol oksijen alabileceğiniz bu bölgede aileniz ya da arkadaşlarınız ile birlikte rahatlıkla piknik yapabilirsiniz. Dim Barajı etrafında kurulu olan bölgede piknik alanlarının yanı sıra kafeteryalar, restoranlar ve çay bahçeleri de yer alıyor.

Alanya bildiğiniz gibi tarihi boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu da farklı medeniyetlerin Alanya’da farklı izler bırakmasını sağlamıştır. Alanya sınırları içerisinde, tam olarak hangi dönemlerde kullanıldığı saptanamayan farklı birçok mağara bulunur. Bu mağaralar, ilerleyen süreçlerde korsanlara ev sahipliği yapmış ve bir sığınma evi olarak da kullanılmıştır. Alanya tatilinizde mutlaka ziyaret etmeniz ve keşfetmeniz gereken mağaraların arasında şunlar yer alıyor;

Alanya’nın koylarını ve eşsiz manzarasını daha net bir şekilde görebilmek, masmavi ve tertemiz sularında serinleyebilmek için tekne turlarına katılabilirsiniz. Tarihi yarımadanın çevresinde bulunan liman üzerinde, günlük turlar düzenleyen birçok farklı tekne yer alıyor. Eğlenceli müzikler eşliğinde Alanya’nın koyları keşfedebilir ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz

Alanya Belediyesi tarafında yapılan seyir terası ile tüm ilçeyi kuşbakışı bir şekilde görebilirsiniz. Alanya’nın eşsiz manzarası ve atmosferi ile büyüleneceğiniz seyir terasını da Alanya geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Alanya ziyaretlerinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de elbette Alanya Kalesi’dir. 1221 yılında Anadolu Selçuklu Sultanlarından I. Alaaddin Keykubat’a verilen bu kale, Alanya’nın sembolik tarihi yapılarından birisidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı