Aliya’nın dava arkadaşı Dr. Muhammed Şerif ebediyete uğurlandı

Bosna Hersek mücadelesinin sembol isimlerinden olan ve hayatı Aliya İzzetbegoviç ile omuz omuza geçen Dr. Fatih Ali Hasaneyn Muhammed Şerif, Eyüp Sultan Camii’nde ebediyete uğurlandı.

AİLE 21.08.2024, 04:35
1
Aliya’nın dava arkadaşı Dr. Muhammed Şerif ebediyete uğurlandı
Bosna Hersek’in bağımsızlık mücadelesinde büyük emekleri geçen ve merhum Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in yakın çalışma arkadaşlarından olan mütefekkir Dr. Fatih Ali Hasaneyn Muhammed Şerif rahmet-i Rahman’a kavuştu. Birçok kitap yazan ve tam anlamıyla bir fikir adamı olan Muhammed Şerif, ömrünü Bosna Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç ile birlikte geçirmişti. Bosna mücadelesinin sembol isimlerinden olan Şerif’in cenaze namazı dün öğle namazını müteakip Eyüp Sultan Camii’nde kılındı.

Aliya İzzetbegoviç’in yakın çalışma arkadaşlarından olan Muhammed Şerif’in cenaze namazına çok sayıda kişi katıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yurt Dışındaki Filistinli Âlimler Başkanı Nevaf Tekruri gibi isimlerin de hazır bulunduğu cenaze namazını Dünya Âlimler Birliği Başkanı Ali Karadaği kıldırdı. Eyüp Sultan Camii’nde hüsn-i şehadetle ebediyete uğurlanan Şerif’in naaşı Eyüp Sultan Kabristanlığı’na defnedildi. Aslen Sudanlı olan Dr. Fatih Ali Hasaneyn Muhammed Şerif, geçtiğimiz gece saat 03:00’te hayata gözlerini yummuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı