Allah rahmet eylesin... Asırlık dik duruş

Millî Görüş davasının çınarlarından, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın sadık yol arkadaşlarından Recai Kutan, 94 yaşında rahmet-i Rahman’a kavuştu.

GÜNDEM 08.10.2024, 04:35
Allah rahmet eylesin... Asırlık dik duruş
Başarılı bir mühendis, liyakatli bir siyaset adamı, gönül ehli bir derviş...
Millî Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde Erbakan Hoca’nın en yakın çalışma arkadaşlarından biri olarak cansiparane gayretler ortaya koyan; kültürel birikimiyle, mesleki kariyeriyle, mümtaz kişiliğiyle, ahlâki özellikleriyle her zaman takdir gören Recai Kutan ağabeyin vefatı, başta Millî Görüş teşkilatları olmak üzere siyaset camiasında büyük üzüntüyle karşılandı.
Millî Görüş hareketinin öncü isimlerinden olan Recai Kutan, genç ve çalışkan bir mühendis olarak Devlet Su İşleri’nde (DSİ) yaptığı özverili çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmiş, memlekete hizmet amacıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mızın yanında siyasete girme kararı almıştı.
1974’te Erbakan Hoca tarafından Millî Selamet Partisi (MSP) genel başkan yardımcılığı görevine getirilen Kutan, uzun yıllar Malatya milletvekili olarak Millî Görüş siyasetinin başarıya ulaşması adına önemli çalışmalar ortaya koydu. Asıl mesleği inşaat mühendisliği olan Kutan, 1977 yılında Millî Selamet Partisi’nin içinde bulunduğu koalisyon hükûmetinde imar ve iskân bakanlığına getirilmiş, mesleki liyakatini bakanlık vazifesinde de fazlasıyla ortaya koymuştu.
Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Hakk’ın rahmetine kavuştu. Merhum Kutan, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Kutan’ın cenazesi, bugün öğle namazını müteakip Ankara Karşıyaka Ahmet Efendi Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.
Millî Görüş’ün ağabeyi Recai Kutan’ın vefatının ardından HAMAS da bir mesaj yayımlayarak taziyelerini iletti.
Kutan’ın vefatı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Saadet Partisi milletvekilleri, bakanlar ve çok sayıda üst düzey bürokrat taziye mesajları yayımladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Ekim 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:33
Öğle 12:31
İkindi 15:46
Akşam 18:19
Yatsı 19:33
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı