Alman Bild gazetesi yazdı: 3. Dünya Savaşı'nı hangi ülke tetikleyecek?

Dünyanın birçok ülkesinden İsrail'in Lübnan'a olası bir saldırı düzenlemesinin, 3. Dünya Savaşı'nı tetikleyeceği uyarıları yapılırken, Alman Bild gazetesi İsrail'in Lübnan'a kara harekatı başlatacağı tarihi açıkladı.

DÜNYA 03.07.2024, 11:35
1
Alman Bild gazetesi yazdı: 3. Dünya Savaşı'nı hangi ülke tetikleyecek?
İşgalci İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan ve hala devam eden savaş Orta Doğu'da gerilimi arttırdı. ABD başta olmak üzere Avrupa ve dünyanın pek çok ülkesi yaşanan savaştaki tarafını İsrail'den yana kullanırken İsrail'in Lübnan'a saldırıları bölgedeki büyük savaş tehlikesini artırıyor. Orta Doğu'da büyük savaş riskinin artması ve İsrail'in Lübnan'a olası bir saldırı düzenlemesinin bölgesel ve küresel bir savaşı tetikleyeceğinin açıklanmasının ardından Bild, İsrailli kaynaklardan aldığı bilgilerle İsrail'in savaşın fitilini ateşleyeceğini duyurdu.
Bild gazetesine konuşan İsrailli diplomatik kaynaklar, temmuz ayı içerisinde İsrail'in Lübnan'a kara harekatı başlatabileceğini iddia etti. Gazeteye konuşan diplomatlar, Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'in kuzeyine yönelik saldırılarına son vermemesi halinde İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Lübnan'a harekat başlatacağını belirterek net bir tarihte açıkladı. 

Büyük savaşın ilk söylemi 12 Haziran'da Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından dile getirildi. Sırp lider, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası gerilimin artması ve dünyadaki jeopolitik etkileri değerlendirirken dünyanın çok kısa bir süre içerisinde ciddi bir savaşa sürüklenebileceğini söyledi. 
Vucic, İsviçre'de yayımlanan haftalık dergi "Die Weltwoche"ye 12 Haziran'da verdiği röportajda dünya savaşının çıkma ihtimali üzere sorulan soruya, "Üçüncü dünya savaşından söz edemem ama büyük bir çatışmadan söz ediyorum. Ne kadar uzaktayız? Bundan çok uzakta olmadığımıza inanıyorum. Üç ya da dört aydan fazla değil ve bunun daha önce gerçekleşmesi tehlikesi de var" diyerek cevap verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Temmuz 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:18
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı