Son Dakika

Almanya'da yaşayan Türkler dikkat! Çifte vatandaşlık yasasında değişiklik

Almanya'da bulunan milyonlarca Türk'ü ilgilendiren haber geldi. Yeni düzenleme ile birlikte çifte vatandaşlık yasası yürürlüğe girecek.

DÜNYA 26.06.2024, 14:15
Almanya'da yaşayan Türkler dikkat! Çifte vatandaşlık yasasında değişiklik
Almanya'da hazırlanan çifte vatandaşlık yasasında önemli değişiklikler yapılacak. Alman vatandaşlığına geçmek isteyenler için kolaylık sağlayacak yasa değişikliği detayları belli oldu. 
Almanya Türk Toplumu (TGD), yeni yasa ile vatandaşlığa geçmek isteyenlerin sayısının rekor seviyeye ulaşmasını bekliyor. Almanya Türk Toplumu Eş Başkanı Gökay Sofuoğlu Alman Yazı İşleri Ağı'na (RND) verdiği demeçte, yasanın çifte vatandaşlığı mümkün kıldığını hatırlatarak, yıllık başvuru sayısının 50 bine ulaşabileceğini söyledi. Bu başvuruların değerlendirilmesinin uzun süreceğini vurgulayan Sofuoğlu, birçok kentte yabancılar dairesinden randevu almanın bile zor olduğunu belirtti.

Almanya'da yapılan araştırma sonucuna göre, on binlerce kişinin Alman vatandaşlığına geçmek için beklediğini ortaya koydu. Göç Konseyi'ne (RfM) bağlı Entegrasyon Medya Hizmeti'nin yaptığı araştırmaya göre, Almanya'da halihazırda 42 kentte Alman vatandaşlığına geçiş için yapılan 204 binden fazla başvuru halihazırda işlem sürecinde. Geçen yıl 45 kentte Alman vatandaşlığına geçiş için yapılan başvuru sayısı 126 bin, 2022 yılında ise yaklaşık 106 bindi. Araştırmaya göre bir başvurunun incelenerek karara bağlanması 3 ile 36 ay arasında değişiyor. 
DW Türkçe'nin aktardığına göre, başvuran birçok kişinin kafasında vatandaş olduktan sonra önümüzdeki seçimlerde oy kullanabilme düşüncesinin yattığını hatırlatan Sofuoğlu, "Bu nedenle siyasi partilere, başvuranların potansiyel seçmen olduğunu hatırlatmak ve kazanmak istiyorlarsa buna uygun siyaset yapma çağrısında bulunuyorum. Siyasi katılım için daha fazla olanak yaratılması ve ırkçılıkla ciddi biçimde mücadele edilmesi de buna dahil" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı