Altının doktoru İslam Memiş’ten kritik uyarı! Bir senede tam yüzde 80’i buldu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları uyaran bir açıklama yaptı. İslam Memiş’in gündeminde bu kez bir ödeme aracı vardı. İşte İslam Memiş’in o uyarıları…

EKONOMİ 26.07.2024, 14:35
2
Altının doktoru İslam Memiş’ten kritik uyarı! Bir senede tam yüzde 80’i buldu
Para piyasaları denince akla gelen ilk analistlerden biri olmayı başarmış olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son zamanlarda kaleme aldığı köşe yazılarıyla dikkat çeker hale geldi. Özellikle de bu yazılarda yapmış olduğu uyarılar ile çok konuşulan İslam Memiş, bu kez gündemine bir ödeme aracını aldı. Bu ödeme aracına ilişkin tehlikeleri sıralayan İslam Memiş, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da yaşayanları uyardı. İşte İslam Memiş’in o uyarıları…
Altın ve para piyasasına ilişkin yaptığı değerlendirmelerle ön plana çıkan ünlü ekonomist İslam Memiş, tv100'de kaleme aldığı köşe yazısında, piyasalardaki durgunluktan dolayı özellikle 4 büyükşehirdeki tehlikeye dikkat çekti.

TV100’den okurlarına seslenen İslam Memiş, bir ödeme aracı olan ‘karşılıksız çeklere’ yönelik önemli tespitlerini paylaştı. Bu kapsamda, “En önemli ödeme araçlarından biri olan çekin yerini senet aldı. Piyasalardaki durgunluk ‘Karşılıksız çek’ sayısında ciddi bir artış olduğu gözlemleniyor. Birçok firma veya şahıs zora düşerken, icra takipleri arttı. Karşılıksız çek nedeniyle iflas edenler de var, iflasın eşiğinde olanlar da” diyen İslam Memiş, konunun ciddiyetini rakamlar ile şu şekilde ortaya koydu:
“Bu yılın ilk yarısında karşılıksız çek sayısındaki artış geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 80’e yaklaştı. Sayı 62 bin 597’den 111.886’ya yükseldi.”

Yazısının devamında en çok sorun yaşayan illeri sıralayan İslam Memiş, “İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya en çok sorun yaşanan iller. Hâl böyle olunca esnaflar ve tüccarlar kendince önlem almaya çalışıyor” dedi. Ardından açıklamalarını sürdüren İslam Memiş, şunları kaleme aldı:
“Geleneksel çözüm olarak senet, çeki tahtından etti. Piyasa senede dönmüşken ‘senet imzalayacaklar’ dikkat etmeli. Çünkü imzaladığınız senet üçüncü şahıslara satılabilir, bir tefecinin eline geçebilir. Öncelikle senet imzalama zorunluluğunuz varsa avukatınıza danışmanızda fayda var. Çünkü her senedin hikayesi farklıdır. Neye göre, nasıl, riskler nedir gibi konular hukukçunuz tarafından bilgilendirilir.”

Yazısının son kısmında bu soruna ilişkin çözüm önerilerini sunan ve uyarılarını yapan İslam Memiş, yazısını; “Ben olsam senet sözleşmesi yapar ‘üçüncü şahıslar tahsil edemez veya kullanamaz’ yazardım. TL ticaretinde altın ve döviz borçlanmaz, altın ve döviz üzerinden senet hazırlatmazdım. Toparlayacak olursam senet ve senet dolandırıcılığına dikkat etmeniz gerekiyor. Senet imzalayacak kadar çıkış yolu bulamamış kişiler ile yapacağınız ticarete dikkat etmelisiniz. Önemli olan senet değil, sorun yaşandığında mağdur olmayın” şeklindeki ifadeler ile bitirdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı