Amasya'da çeltik hasadı sezonu açıldı: Bin 500 ton rekolte bekleniyor!

Amasya'nın bereketli topraklarında yeni bir hasat mevsimi daha başladı! Taşova ilçesine bağlı Mülkbükü köyünde çeltik tarlaları, emeklerin karşılığını vermeye hazırlanıyor. Kaymakam İmran Demirel ve protokolün de katıldığı hasat şenliğiyle, köy halkı bu önemli günü kutladı.

EKONOMİ 12.09.2024, 16:05
Amasya'da çeltik hasadı sezonu açıldı: Bin 500 ton rekolte bekleniyor!
Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Mülkbükü köyünde çeltik hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte bölgeye hareketlilik geldi. İlçe Kaymakamı İmran Demirel ve diğer protokol üyeleri de hasat etkinliğine katılarak çiftçilere destek oldu.
Üretilen çeltiklerin Çorum’un pirinciyle marka olan Osmancık ilçesine de ihraç edildiğini köyde bin 500 tona yakın rekolte bekleniyor.
Sezonun ilk pirinç hasadına başladıklarını aktaran Mülkbükü Köyü Muhtarı İbrahim Özdemir, konuşmasında şunları söyledi:
Kaynak: İHA
“Bin 700 dekar ekimimiz var. Bin 500 tona yakın üretim yapacağız. Ürettiğimiz ürünleri Osmancık, Bafra ve buradaki pirinç fabrikamıza gönderiyoruz. Buralarda pazarlıyoruz. Köy parayı bundan kazanıyor. Her sene bizi ayakta tutan pirinç. Ekimimizi çoğaltmaya zorluyoruz, bu sefer suyumuz yetersiz. Suyumuzu da kaymakam beye söyledik. İnşallah o da tedarikine bakacak. Köyümüzün ekonomisine 60 milyon TL’ye yakın kadar katkısı olacak.” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı