Anksiyeteye iyi gelen 6 yiyecek

Anksiyete, adı son dönemlerde popüler hale gelse de aslında insanlığın tarihin başından beri baş etmeye çalıştığı ruhsal bir bozukluktur. İşte Anksiyeteye iyi gelen yiyecekler ve konu hakkında merak edilenler…

SAĞLIK 03.07.2024, 14:45
1
Anksiyeteye iyi gelen 6 yiyecek
Anksiyete, uzun vadede kişinin psikolojik ve hatta fiziksel olarak bile çökmesini sağlayabilecek olan bir ruhsal bozukluktur. Bu yüzden Anksiyete probleminin mükünse erken dönemde engellenmesi ya da bazı yaşam tarzı değişiklikleri ile kontrol altına alınması gerekir. Anksiyeteye iyi gelebilecek yiyecekler başlıca şunlardır:
Çikolata, insanların büyük bir çoğunluğunun bayıldığı bir yiyecektir. Tablet versiyonu ya da sürülebilir hali gibi birçok farklı hali ile çikolata; oldukça lezzetlidir. Çikolata sayesinde mutluluk hormonu olarak da bilinen seratonin hormonunun salgılanması desteklenir. Bu hormon sayesinde kişi daha rahat ve mutlu hissederek Anksiyete probleminin etkilerinden kurtulabilir.
Somon balığı, oldukça lezzetli ve besleyici bir ete sahiptir. Bu et; insanlar tarafından omega-3 yağ asitlerini almak amacıyla tüketilir. Omega-3 yağ asidi, beyin sağlığını destekler ve bu sayede Anksiyete gibi problemi gibi problemlerden dolayı meydana gelen rahatsız edici durumlar hafifletilir.
Muz, potasyum konusunda eşsiz ve zengin bir yiyecektir. Muz tüketmek demek ihtiyacınız olan potasyumu alarak daha rahat ve mutlu hissetmenizi sağlamak anlamına gelebilir. Muz, uyku problemi konusunda da yardımcı bir yiyecektir. Uykusuzluk da Anksiyete problemine yol açabildiği için muz, Anksiyeteye iyi gelen yiyeceklerden biri olmuştur.
B vitaminleri açısından oldukça zengin bir kuruyemiş olan fındık, stresi azaltarak Anksiyete problemine iyi gelebilir. Buna ek olarak Fındık, başka lezzetli tatlı tariflerine eşlik ederek daha leziz ve besleyici bir şekilde kullanılabilir.
Kahvaltı, bizim kültürümüzde önemli bir yer sahibi olmuştur ve kahvaltı denildiği zaman akıllara gelen ilk şeylerden biri yumurtadır. Haşlanmış ya da yağda kızartılmış formları ile yumurta, Anksiyete problemine iyi gelen bir yiyecektir.
Hem c vitamini açısından zengin olan hem de kortizol salgılanmasına destek olan kırmızı biber, Anksiyete problemine iyi gelir. Buna ek olarak kırmızı biber, leziz yemekler yemenize yardımcı olan bir sebzedir ve lezzetli yemekler yemek demek kendinizi daha iyi hissetmeniz anlamına gelebilir.
Anksiyete bozukluğu, kaygı bozukluğu olarak da bilinen ruhsal bir bozukluktur. Anksiyete bozukluğundan dolayı kişi; henüz gerçekleşmemiş ve belki de asla gerçekleşmeyecek olan durumlar için bile aşırı derecede kaygılı hisseder. Bu kaygılı hissetme durumu kişinin hem fiziksel hem de ruhsal olarak çöküntüye gitmesine yol açabilir.
Anksiyete bozukluğu, uzun zaman boyunca sürdüğünde ve kişinin tetiklendiği durumlarda fiziksel belirtiler ile de kendini gösterebilir. Anksiyete bozukluğunun fiziksel belirtileri başlıca şunlardır:
Anksiyete probleminin nasıl geçeceği, duruma göre değişkenlik gösterebilir. Bazı durumlarda Anksiyete, erken dönemde teşhis edilerek sadece psikolojik destek ile ortadan kaldırılabilir. Ancak, Anksiyete çok uzun süre boyunca saptanamaz ve farklı etkenler söz konusu olursa ilaç tedavisi söz konusu olmadan Anksiyete bozukluğu tedavi edilemez.
Anksiyete genellikle çevresel faktörlerden dolayı ortaya çıkan bir ruhsal bozukluktur. Özellikle de kişinin psikolojik açıdan herhangi bir destek görmemesi ve çok zorlayıcı durumlar ile karşı karşıya kalması, Anksiyete bozukluğuna yol açabilir. Buna ek olarak genetik etkenler, sigara ve alkol kullanımı ya da kronik hastalıklar da Anksiyete bozukluğunun nedenleri arasındadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Temmuz 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:18
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı