Antalya'da aronya hasadı start verdi: Kilosu 300 TL!

Antalya'da alternatif tarım ürünlerine yönelik çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin teşvikleriyle başlatılan aronya üretimi, bu yıl düzenlenen hasat şenliği ile kutlandı. Üreticiler, bahçelerinde yetiştirdikleri aronyayı yüksek fiyatla satarak hem ekonomik olarak güçlendi hem de bölgenin tarımsal çeşitliliğini artırdı.

EKONOMİ 21.09.2024, 14:50
Antalya'da aronya hasadı start verdi: Kilosu 300 TL!
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin aronya üretimine verdiği destekler meyvesini verdi. Konyaaltı Doyran Mahallesi’nde düzenlenen hasat şenliği ile başlayan bu yılki ilk hasat döneminde, üreticiler bahçelerinde yetiştirdikleri aronyayı kilogramı 300 TL'den satarak önemli bir gelir elde etti. Bu yılki verimlilik, çiftçilerin yüzünü güldürdü ve aronyanın bölge için yeni bir gelir kaynağı haline geldiğini gösterdi.
Aronya bahçelerinde gerçekleşen hasat şenliğine Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Hasat hakkında konuşan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, şunları söyledi:

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal alanda bu türlü değerli bitkilerin yetiştirilmesine öncülük etmesinin son derece önemli bir girişim olduğunu aktaran Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ise şu ifadelerde bulundu:

Kaynak: İHA
“Bu bölgede yaklaşık üç yıldır aronya yetiştiriciliği üzerine çalışma yapıyoruz. Bölgede verimlilik anlamında son derece olumlu sonuçlar elde ettik. Buradaki bahçemiz üç yaşındaki fidanlarımızdan oluşuyor. Bugün önemli bir hasat gerçekleştirdik. Aronyanın burada dalında satılmış olması bizleri son derece mutlu ediyor. Üreticimizin burada pazar kaygısı olmadan ürününü yetiştirdi ve hasat sonrası satışını yapacak. Onların da uyumu çok başarılı oldu. Bu ürünlere bölgeden çok ciddi talep var. Önümüzdeki yıllarda özellikle Konyaaltı’mızın 1000-1200 rakımlı mahallelerinde bu ürünlerin yetiştiriciliğinin arttırılması için ciddi çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Üreticilerimiz de bu konuda çok heyecanlı ve hevesli. Muhittin Böcek Başkanımızın önderliğinde çiftçilerimize hibe ve desteklerimiz artarak devam edecek."
“Arazi sahibiyle görüştük; bir kökten sekiz kilo kadar ürün elde edeceğini söyledi. Bu bölgedeki seralara artık alternatif olmuş bir üründen bahsediyoruz. Bu ürünün önemli bir ekonomik değeri var; bir birliğin, kooperatifin kurulmasıyla daha çok gelir elde edilip yaygınlaşacağını düşünüyorum. Büyükşehir Belediyemiz Antalya’nın 19 ilçesinde coğrafi ve iklim şartlarına uygun ürünlerin fidan desteğini sürdürüyor, tarıma saymakla bitmeyecek büyük katkılar sunmaya devam ediyor. Bir Yörük çocuğu olarak Yörük başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek Başkanımıza ve ekibine böylesine önemli bir desteğe yönlendirmeye vesile olduğu için tüm çiftçilerimiz adına Antalya’mız adına çok teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Eylül 2024
İmsak 04:59
Güneş 06:19
Öğle 12:37
İkindi 16:03
Akşam 18:45
Yatsı 20:00
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı