Apo’nun sağ kolu konuştu! Kandilden ilk açıklama geldi! Hangi lideri örnek gösterdi? ve ne söz verdi….

PKK terör örgütünün lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik açıklamaları hakkında konuştu.

GÜNDEM 24.10.2024, 12:25
Apo’nun sağ kolu konuştu! Kandilden ilk açıklama geldi! Hangi lideri örnek gösterdi? ve ne söz verdi….
Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından olan ve Abdullah Öcalan’a en yakın isim olarak bilinen Murat Karayılan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan’a yönelik sarf ettiği sözleri değerlendirdi.
Örgütün yayın organına konuşan  Karayılan, “ Hareket olarak demokratik çözüm sürecine karşı değiliz. Bu kadar tecrübeden sonra sıradan özel savaş taktikleri kapsamındaki algı oluşturma politikalarına da prim verecek değiliz. Elbette koşullar değişmiştir, eskinin tekrarı olamaz. Bu doğrudur. Eskiden ciddiyet ve samimiyet yoktu” dedi.
Karayılan “Eskinin tekrarı olamaz. Bu doğrudur. Eskiden ciddiyet ve samimiyet yoktu” diyerek bir anlamıyla da Ankara’ya güvence verdi. Eski hataların bir daha yapılmayacağını vurgulayan Karayılan, sürecin Öcalan üzerinden yürütülmesini de desteklediklerini söyledi.
Öcalan’ın serbest kalması yönünde şartları olduğunun altını çizen Karayılan, “Eğer Türkiye’nin çıkarını düşünen, gerçek yurtseverliğin ağır bastığı bir durum gelişiyorsa ve bu temelde bazı yeni adımları atacaklarsa Kürt tarafı buna yok demez ama asla yaş tahtaya da basmaz. Herkesin bunu bilmesi gerekiyor. Apo’nun özgürlüğünü eksen almayan çözüm arayışları bizim için yok hükmündedir. Eskinin tekrarı değil, eğer yeni yöntemlerle sürece yaklaşılacaksa bu halkadan yaklaşılmalıdır. Mandela yasası çerçevesinde Apo’ya yaklaşılarak diyalogların geliştirilmesi, beraberinde sorunun köklü çözümünü de getirebilir” ifadelerini kullandı.
Karayılan’ıın Güney Afrikalı aktivist ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahî devlet başkanı Nelsın Mandela vurgusu dikkatlerden kaçmadı. Mandela,  Güney Afrika'da Robben Adası'nda 27 yıl hapiste kaldıktan sonra 1990 yılında devlet başkanı De Klerk tarafından şartsız olarak serbest bırakılmıştı. Fakat, Karayılan’ın unuttuğu bir şey var, o da Nelson Mandela hiçbir zaman, sivil ve askerleri  katleden bir örgüte  liderlik yapmamıştır. Silahlı mücadelenin ve şiddetin her zaman karşısında olan Mandela siyasal mücadele biçimini seçmiştir. Yani Mandela ve Öcalan’ın kıyas kabul etmez karşıt iki kutuptur.
Bahçeli’nin çağrısına dair konuşan Karayılan, Devlet Bahçeli’nin doğru bir yaklaşım içinde olduğunu belirterek “Devlet Bahçeli’nin çağrısı da her ne kadar kendi anlayışına göre ve bizim asla kabul etmeyeceğimiz, akıl dışı bir içerikte olsa da özünde Apo’yu muhatap olarak görmesinden dolayı yapılmış bir çağrıdır. Bu gerçek ortadadır. Bu gerçeği atlayıp, başka bir versiyon üzerinde durmakla herhangi bir çözüm durumu gelişemez. Hakikat budur, bu hakikate göre yaklaşım olursa elbette ki Kürt tarafında da karşılık bulur.” dedi. Karayılan “Sonuç olarak şunu belirtmek isterim ki; Tarihin bu önemli döneminde yüksek bir kararlılıkla Apo çizgisinde her zamankinden daha fazla üstüne düşen rolü oynayacak ve görevini layıkıyla yerine getirecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Ekim 2024
İmsak 05:28
Güneş 06:48
Öğle 12:28
İkindi 15:30
Akşam 17:58
Yatsı 19:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı