Araç almak isteyenler dikkat! Zam geliyor

Araç almak isteyenlere kötü haberi otomotiv yazarı Emre Özpeynirci verdi. Özpeynirci, vatandaşları uyararak eylül ayında zam geleceğini söyledi.

EKONOMİ 27.08.2024, 20:55
2
Araç almak isteyenler dikkat! Zam geliyor
Sıfır ve ikinci araç piyasasına ilişkin haberler gündemdeki yerini koruyor. Araba almak isteyenler, indirim haberi beklerken dövizdeki artış otomobil fiyatlarını da etkiledi.
Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, vatandaşları uyararak eylül ayında zam geleceğini söyledi.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eylülde kur zammının yolda olduğunu belirten Özpeynirci şu açıklamada bulundu:
"Temmuzda 94 bin adedi aşan otomotiv pazarının, ağustosta da 85 bin adedi bulacağı öngörülüyor. Son haftaya giriyoruz, bekleyip göreceğiz.
Bunda hem ‘ulusal tip onayı’ olan yerli araçların 31 Ağustos’a kadar GSR2 olmayan araçları satma avantajı, (ek süre verilmişti) hem de son dönemdeki kur artışından dolayı 'zam gelecek' endişesiyle yapılan alımın etkisi var.
Sektör yetkilileri kurdan dolayı eylülde ortalama yüzde 5 zammın kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Kur artışından ziyade euro/dolar paritesi bu noktada önemli.
Tabi oranlar markadan markaya modelden modele değişecektir. Yerli araçların da GSR avantajı bitiyor ve GSR2'ye geçiyorlar, bu da bir fiyat artışı demek.
Yani anlayacağınız eylül ayı zor bir ay olacak, yılın geri kalanı için de bir gösterge olacak."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 14 Eylül 2024
İmsak 04:52
Güneş 06:13
Öğle 12:39
İkindi 16:10
Akşam 18:55
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı