Son Dakika

Araç satışında yeni dönem! Doğrulanmış ilan yöntemi entegre ediliyor

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, yaptığı açıklamada “doğrulanmış ilan” uygulamasının hem konut hem de otomobil satışlarında uygulanacağını duyurdu.

EKONOMİ 13.10.2024, 10:35
Araç satışında yeni dönem! Doğrulanmış ilan yöntemi entegre ediliyor
Ticaret Bakanlığı tarafından tüketiciyi korumaya yönelik başlatılan "Doğrulanmış İlan" uygulaması, 2025 yılı itibarıyla zorunlu hale gelecek. Yeni düzenlemeyle, hem konut hem de otomobil satışlarında yalnızca TC kimlik numarası onaylanmış kişiler ve yetki belgesine sahip firmalar ilan verebilecek.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, uygulamaya ilişkin detayları Selçuklu Kongre Merkezi’nde MÜSİAD'ın düzenlediği “Türkiye Yüzyılı’nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu” toplantısında açıkladı.
Gürcan, yaptığı açıklamada yeni dönemde bu sistemin konut satışlarında hibrit olarak başladığını, yılbaşında ise tamamen zorunlu hale geleceğini belirtti. Konut ilanı vermek isteyen kişilerin e-Devlet üzerinden konutlarını seçip, yetkili emlakçıyı belirleyecekleri bir sistemin devrede olduğunu açıkladı

Türkiye'de konut satışlarına ek olarak, otomobil satışlarında da aynı doğrulama sistemi devreye alınacak. İlan verecek kişiler e-ilan sitesine girmeden, e-Devlet üzerinden araçlarını veya konutlarını seçip, oradan açılan pencereye hangi emlakçıya ilan verecekse onun bilgi numaralarını girerek ilan verebilecek. Uygulama ocak ayından itibaren zorunlu olacak.

Kaynak: KARAR.
Gürcan, bu uygulamanın haksız rekabeti önleyeceğini ve sahte ilanların piyasadan temizlenmesini sağlayacağını vurguladı. Gürcan, "Bu sistemi aynı şekilde otomobilde de başlatıyoruz. e-Devlet üzerinden girerek sahip olduğunuz aracın, ilanını vermekle ilgili bir çalışmamız var. O da bitmek üzere, önümüzdeki aylarda yürürlüğe girecek." diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:42
Öğle 12:29
İkindi 15:35
Akşam 18:06
Yatsı 19:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı