Araç sürücüleri dikkat! Yeni trafik levhaları duyuruldu

İspanya'da yapılan yeni düzenleme ile birlikte R-120 adı verilen yeni trafik levhaları yürürlüğe girdi. Uymayan sürücülere ağır cezalar var

DÜNYA 11.09.2024, 08:10
Araç sürücüleri dikkat! Yeni trafik levhaları duyuruldu
İspanya'da yapılan yeni trafik düzenlemesinde  R-120 adı verilen yeni trafik levhaları yürürlüğe girdi. Paris Anlaşması'nın imzacısı olan ülkeler, trafik uygulamalarında değişikliklere gitmeye başladı. İspanya'da uygulamaya geçirilen yeni trafik tabelalarıyla kendini gösterdi.

Yapılan trafik düzenlemelerinde sürdürülebilir ulaşım amaçlarına katkı sağlamayı hedefleyen bu tabelaların, yakında diğer Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de de kullanılmaya başlanması öngörülüyor.
Yeni trafik tabelaları, çevre dostu ve güvenli ulaşım sistemlerini destekleme amacıyla önemli bir adım olarak görülüyor. Ancak İspanya genelinde yer alan birçok karayolunda görülen yeni trafik levhaları sürücüler için kafa karışıklığına yol açtı.

R-120 işareti, sürücülere çevresel faktörlere göre bazı araçların belirlenen alanlara giriş izninin olmadığını gösteriyor. Bu tabelalara aksine davranışta bulunan sürücülere ise ağır para cezaları uygulanacak.
Kaynak: Kamu Son Haber
İspanya hükümeti tarafından yapılan duyuruda, “Düşük emisyonlu bölgeye özel bir etiket olmadan giren sürücüler ağır para cezaları alacaktır. Yeni tabelaların getirilmesi, zararlı emisyonları azaltma ve temiz enerji kaynaklarını destekleme planının bir parçasıdır" denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı