Son Dakika

Artova'da patates hasadı mevsimi geldi: 5 bin ton rekolte bekleniyor!

Tokat'ın Artova ilçesinde üretilen "sarı patates"te bu yıl 5 bin ton rekolteye ulaşılması bekleniyor.

EKONOMİ 25.09.2024, 14:20
Artova'da patates hasadı mevsimi geldi: 5 bin ton rekolte bekleniyor!
Tokat'ın Artova ilçesinden elde edilen sarı patates sayesinde tarımsal üretimde önemli bir başarıya ulaşmak üzere.İlçede yetiştirilen sarı patates, bu yılki rekolte tahminlerine göre 5 bin tonu bulacak.

İlçenin iklimi ve suyuyla patates ekimi için uygun olduğunu söyleyen Artova Belediye Başkanı Ali Güner, "Patatesimizin en önemli özelliği, uzun süre saklanabilmesi ve sarı olmasıdır. Kışlık patates olarak da geçer. Artova patatesi tutulan patates çeşitlerinden biridir. Çiftçilerimize elimizden geldiği kadar destek olacağız. 5 ton rekolte bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Artova patatesini marka yapmak için ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarının altını çizen Güner, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

Üretime 2 yıl ara verdikten sonra bu yıl tekrar başladığına işaret eden Aşağıgüçlü köyü sakini Nurullah Kılıç ise, "Üretim iyi, verim güzel. Bu sene 9 dönüm alana ektim. Dönüme yaklaşık 4,5 ton hasat bekliyorum. Tarlada kilosu 10 lira" diye konuştu.
"Patates üretiminde şöyle bir sıkıntımız var. Artova Göleti'mizden sulama yapıyoruz. Kapalı sulama sistemine geçerek vahşi sulamadan kurtarırsak, özellikle sulamaya yönelik patates ve pancar ekimimiz daha çok olacak. Kapalı sulama sistemine geçmek için gerekli çalışmaları yapmaktayız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:55
Akşam 18:33
Yatsı 19:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı