“Asgari ücrete ciddi bir zam yapılmalı”

Özel Güvenlik Haftası nedeniyle basın mensupları ile bir araya gelen Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, “Asgari ücrete ciddi anlamda bir zam yapılmalıdır. Ayrıca Türkiye’de artan enflasyonun yükü çalışanların sırtını yükleniyor. Bu yükün hafifletilmesi için ücretli çalışanlar için vergi düzenlemesinde de adalet gözetilmelidir” dedi.

EKONOMİ 26.06.2024, 04:35
2
“Asgari ücrete ciddi bir zam yapılmalı”
Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Özel Güvenlik Haftası dolayısıyla Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çağırıcı, hem özel güvenlik görevlilerinin sorunlarını hem de asgari ücrete ara zam çağrısında bulundu.
Milyonlarca çalışanın asgari ücrete ara zam beklediğini belirten Çağırıcı, “Asgari ücrete ciddi anlamda bir zam yapılmalıdır. Ayrıca Türkiye’de artan enflasyonun yükü çalışanların sırtını yükleniyor. Bu yükün hafifletilmesi için ücretli çalışanlar için vergi düzenlemesinde de adalet gözetilmelidir.” dedi.

Kendi iş kollarında yaşadıkları sorunları da dile getiren Çağırıcı, özel güvenlik görevlilerin kimlik kartlarının yenilenmesinde problemler yaşandığını vurguladı. Çağırıcı, “Her özel güvenlik görevlisine kimlik kartı veriliyor. 5 yılda bir yenileniyor. Polis de böyle bir durum yok. Olaya karıştığında adli vaka olduğunda bir yıl üzeri herhangi bir ceza aldı ise kimlik kartı iptal ediliyor. Katalog suçlarda İçişleri Bakanlığı tarafından kartın iptal edilmesini biz de destekliyoruz. Ama iftiraya uğradığı zaman savcılık soruşturma başlattığı an kimlik kartı iptal oluyor. Beraat ettiğinde tekrar kartı alamıyor. Bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı