Askeri kaynaklar açıkladı: Türk ordusu 3. Dünya Savaşı'na hazır!

Küresel gerginliklerin ve çatışmaların sürdüğü günümüzde dünya adeta pimi çekilmiş bombaya döndü. Her bir bölgede kan ve göz yaşı hakimken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 3. Dünya Savaşı ihtimalinin göz ardı edilmemesine yönelik söylemleri akıllarda soru işareti bıraktı. Askeri kaynaklar ise Türkiye'nin büyük bir savaşa hazır olduğunu dile getirdi.

GÜNDEM 28.06.2024, 10:10
Askeri kaynaklar açıkladı: Türk ordusu 3. Dünya Savaşı'na hazır!
Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan savaşlar üçüncü dünya savaşı söylemlerinin yaygınlaşmasına neden oldu. Bu söylemlere ek olarak çeşitli devlet makamlarından da buna benzer ifadelerin de kullanılması '3. Dünya Savaşı mı çıkıyor?' sorusunun sorulmasına sebebiyet verdi.
Geçtiğimiz günlerde HaberTürk canlı yayınına konuk olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'da dünya genelinde bir savaşın mümkün olduğunu söylemişti.
Bu gelişmelerin ardından  Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından düzenlenen düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından, bakanlık kaynakları gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakanlık kaynakları Türkiye'nin büyük bir savaşa hazır olduğunu belirterek şu söylemlerde bulundu:
“Birinci ve ikinci dünya savaşlarında olduğu gibi topyekün bir risk var mı derseniz, tabii ki bir ihtimal. En hazırlıklı ülkelerden biri olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. TSK zaten dinamik, birçok coğrafyada sürekli faaliyetler icra eden bir ordu. Kendi planlarını, kendi lojistiğini test etmiş onaylatmış bir ordu. Dünyanın birçok noktasında barışı destekleme faaliyetleri de yapıyor. Üçüncü dünya savaşı gibi karanlık bir tabloyu başta ülkemiz olmak üzere kimse istemez ama ordumuzun da her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtmek gerekir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı