Atık değil, hazine… Çöpe atmadan değerlendirebileceğiniz muhteşem ürünler

Mutfağımıza çöp diye attığımız pek çok şeyin aslında çok faydası ve önemli kullanım alanları var. ama pek çok kişi bunları bilmiyor. İşte duyunca şaşıracağınız tüyolar.

AİLE 28.06.2024, 12:45
Atık değil, hazine… Çöpe atmadan değerlendirebileceğiniz muhteşem ürünler
Gündelik hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız ve çöp olarak gördüğümüz pek çok atık aslında yeniden kullanılabilecek değerli kaynaklar barındırıyor. Bu basit ve pratik ipuçları ile çöpe atmak yerine değerlendirebileceğiniz birçok atık olduğunu göreceksiniz.
Çevreyi korumak ve tasarruf etmek için bu atıkları değerlendirmeyi unutmayın. İşte bazı basit ama etkili yöntemlerle atıklarınızı değerlendirebileceğiniz yollar:

Muz kabuğunu bahçenize serpiştirin ve böceklerden kurtulun. Cildinizdeki kaşıntıları gidermek için muz kabuğunun iç kısmını kaşıntılı bölgeye ovalayın. Ayakkabılarınızı parlatmak için muz kabuğunun iç kısmını kullanın.

Portakal kabuğunu parçalayarak evin etrafına yerleştirin ve böceklerden uzak durun. Kötü kokuları yok etmek için portakal kabuğunu çöpe açık şekilde atın.

Soğan ve sarımsak kabuklarını çorbalarda kullanarak besin değerini artırın. Karpuz kabuğunun iç kısmını cildinize sürün ve aknelere karşı savaşın.

Kurumuş elma kabuklarından kış çayı hazırlayın. Alüminyumdaki lekeleri temizlemek için elma kabuğu kullanın. Yorgunluğu gidermek ve cildi tazelemek için elma kabuğunu 5-10 dakika yüzünüze sürün.

Turşu suyu aslında pek çok insanın döktüğü ama çok faydalı bir üründür. Son turşu da yendiğinde kalan turşu suyunun içerisine yeni sebzeler ilave ederek hızlı bir şekilde yeni bir turşu elde edebilirsiniz.

Kullanılmış kahveyi saç kreminize karıştırarak saçlarınızın parlaklığını artırın. Bir kase içerisinde buzdolabına koyduğunuz kahve kötü kokuları yok eder. Hindistan cevizi yağı ile karıştırıldığında kahve peeling olarak kullanılabilir.

Sebze ve meyve posalarını ekmek yaparken kullanarak lezzeti ve besin değerini artırın. Yumurta kabuğunu ezerek bitkilerinizin toprağına karıştırın ve kalsiyum desteği sağlayın. Kestiğiniz havuçları suda bekletin ve büyümelerine şahit olun.
Unutmayın, haberimizde yer alan bilgiler genel bilgilerdir ve tıbbi tavsiye yerine geçmez. Farklı bir sağlık probleminiz var ise bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı