Atina’da gezilmesi gereken 8 yer

Yunanistan’ın başkenti Atina, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Ülkemizden de çok sayıda insan, tatil ve kültür gezileri için Atina’yı tercih ediyor. Peki Atina’da gezilmesi gereken yerler nereler?

AİLE 28.06.2024, 02:40
Atina’da gezilmesi gereken 8 yer
Tarihi oldukça eskiye dayanan Yunanistan; antik yapıları, müzeleri, etkileyici sanat ve kültür öğeleri, eğlence mekanları, dikkat çeken sokakları, müzikleri, tavernaları ve yemekleri ile büyük bir ilgi görmektedir. Dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçi ağırlayan Atina’ya ülkemizden de çok sayıda kişi gitmektedir.
Bu yazımızda sizlere, Atina ziyaretleriniz sırasında mutlaka görmeniz gereken yerlerden bahsedeceğiz.

Batının en önemli antik bölgelerinden biri olan Akropolis, Atina’yı dünyaya tanıtan yerlerin başında bulunuyor. Kelime anlamı ‘yüksek şehir’ olan Akropolis’i her yıl çok sayıda kişi ziyaret ediyor. Bu yapının bulunduğu tepe hem harika bir şehir manzarasına sahip hem de kentin birçok yerinden görülebilecek bir konuma sahiptir. Akropolis eskiden bir kale olarak kullanılmıştır. Bölge tarihi değeri çok yüksek olan tapınak ve antik yapılar ile doludur. Bunlar arasında en popüler olanı ise Tanrıça Athena’ya adanmış olan Pantheon Tapınağı’dır.

Tarihi, mitoloji ve tanrıça cenneti olan Atina’da antik mimarinin en görkemli yapıları ve en etkileyici eserleri yer alıyor. Bunlardan biri de şüphesiz ki Parthenon Tapınağı’dır. Akropolis’in en popüler yapısı olarak bilinen bu yapı, dünyanın dört bir yanından milyonlarda turist tarafından ziyaret ediliyor. Bu antik tapınağın milattan önce beşinci yüzyılda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Parthenon Tapınağı’nın öne çıkan diğer bir özelliği ise bu yapının demokrasiyi simgeliyor olmasıdır.

Akropolis bölgesine çok yakın bir konumda yer alan Akropolis Müzesi, yeni hali ile 2007 yılında açılmıştır. Modern mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken bu yapı, tarih ve arkeoloji tutkunları için son derece önemli hale gelmiştir. Akropolis Müzesi aynı zamanda Avrupa’nın en geniş arkeoloji müzeleri arasında yer alıyor. Dünyaca ünlü koleksiyonları ile Akropolis bölgesi ve şehrin arkeolojik geçmişine ışık tutuyor. Bu müze, on dört binden fazla tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır.

Atina denildiğinde ilk akla gelen bölgelerden biri Plaka’dır. Yunan kültürünü ve ruhunu en iyi şekilde yaşayıp, hissedebilmenize imkan sunan bu bölgede; çiçeklerle süslenmiş bembeyaz evler, tavernalar, küçük ve sevimli kafeler, restoranlar, Yunanistan’a özgü dar sokaklar, küçük aile dükkanları birçok hediyelik eşya satan dükkan yer alır. Aynı zamanda Yunan yemeklerini deneyimleyebileceğiniz en güzel mekanlarda yine Plaka bölgesinde yer alır.

Arkeolojiye merakınız varsa bu müzeyi kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Gizem, tarih ve sanatla dolu zengin bir koleksiyonun ziyaretçilere sunulduğu Ulusal Arkeoloji Müzesi, ilk olarak on dokuzuncu yüzyılda kentteki antikaları korumak için kurulmuştur. Sonrasında koleksiyonlarını gittikçe genişletmiş ve günümüzde on bir binden fazla sayıda arkeolojik esere ev sahipliği yapmaya başlamıştır.

Plaka bölgesine göre daha ekonomik, kalabalık ve turist popülasyonun daha fazla olduğu Monatiraki bölgesi, çok sayıda tarihi bölgeye ve yapıya yakın bir konumda yer alır. Bu nedenle de Plaka bölgesine göre daha çok tercih edilir. Aynı zamanda Atina Bit Pazarı’da bu bölgede yer alır. Bu pazardan el yapımı sandaletler, sabunlar, tişörtler ya da farklı birçok hediyelik eşya satın alınabilir.

Ulusal Bahçe, Atina’nın tam merkezinde yer alıyor. Korint sütunları, terfleri, antik kalıntıları, mozaik süslemeleri ile dikkatleri üzerine çeken bu bahçe aynı zamanda yeşilin tüm renklerine hakim olması ile de herkesi büyülüyor. Yunanistan Parlamento Binası’nın hemen arka kısmında yer alan park, ortalama olarak on beş buçuk hektarlık bir alana sahiptir. Aynı zamanda bu parkta beş yüzden fazla hayvan, ağaç ve bitki türü de bulunur.

Benaki Müzesi’nde toplamda kırk beş binden fazla eser yer alır. Yunanistan kültürünün derinliklerine inmek isteyenler, Benaki Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı