Avrupa Birliği Rusya'ya 14. yaptırım paketini kabul etti! Neleri kapsıyor?

AB Konseyi açıklamasına göre Avrupa Birliği, Rusya'ya yönelik 14'üncü yaptırım paketini kabul etti. Yaptırımlar özellikle Rusya'nın sıvılaştırılmış gaz (LNG) ihracatını hedef aldı.

DÜNYA 24.06.2024, 12:40
1
Avrupa Birliği Rusya'ya 14. yaptırım paketini kabul etti! Neleri kapsıyor?
LNG'nin Avrupa limanlarından geçişine yasak getirildi. Avrupa Birliği (AB) kendisi, Rusya'dan LNG almaya devam edecek ancak AB üzerinden reeksportuna izin vermeyecek. Turkrus haber sitesinin aktardığına göre, 14'üncü yaptırım paketi kapsamında 116 gerçek ve tüzel kişiye kısıtlamalar getirdi. Avrupa Birliği ayrıca şirketlerinin Rusya Merkez Bankası'nın mali mesajlaşma sistemini kullanmasını ve kullanan şirketlerle işlem yapmasını da yasakladı.
Ayrıca Avrupa Birliği'ne bağlı medya, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve düşünce kuruluşlarının Rus kaynaklarından fon kabul etmesi yasaklandı. Avrupa LNG yaptırımları aynı zamanda herhangi bir yeni Rus LNG projesine yatırım yapılmasını da yasaklıyor.

Rusya'nın "gölge filosuna" da kısıtlamalar getirilerek, 27 gemi yeni yaptırımlara maruz kaldı. Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve BAE'den şirketler de Rusya'ya yönelik yaptırımları aşmaları nedeniyle kısıtlamalara tabi tutuldu. Avrupa Birliği, Avrupalı ​​şirketlerin üçüncü ülkelerdeki bağlı kuruluşlarının Rusya'ya yönelik yaptırımları aşmamasını sağlamasını talep etti.
AB Konseyi ayrıca, AB dışında kurulmuş finansal kuruluşlar ve kripto varlık sağlayıcılarıyla yapılan işlemlere, bu kuruluşların Rusya savunma sanayii sektörü lehine işlemleri kolaylaştırması halinde yasak getiriyor.
Buna ek olarak AB, transit geçiş de dahil olmak üzere üye ülkelerin toprakları üzerinden malların karayoluyla taşınmasına ilişkin yasağı, yüzde 25 veya daha fazlası bir Rus gerçek veya tüzel kişiliğine ait olan taşıyıcıları kapsayacak şekilde genişletecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı