Son Dakika

Ayakkabı kokusunu çekmek zorunda değilsiniz! Bu formüller kokuyu anında söküp alıyor…

Zamanla oluşabilecek olan ayakkabı kokularını yok etmek için bazı püf noktaları biliyor olmanız gerekiyor. Peki ayakkabı kokusu nasıl geçer? İşte ayakkabı kokusunu önleyecek formüller…

SAĞLIK 07.09.2024, 10:45
Ayakkabı kokusunu çekmek zorunda değilsiniz! Bu formüller kokuyu anında söküp alıyor…
Gün içerisinde bizimle her yere sürüklenen ayakkabılar, hiç kuşkusuz, en fazla hırpalanan eşyalar arasında yer alıyor. Bazen yanlış ayakkabı seçiminden bazense ayakların kokuyor olmasından kaynaklı olarak ortaya çıkabilecek olan ayakkabı kokuları ise, istenmeyen durumlar yaşattığı için kimsenin karşı karşıya kalmak istediği bir durum olmuyor. Düzenli olarak temizlendiğinde kokunun önüne geçmek genellikle mümkünken, bazı durumlarda kokuyu tamamen gidermek pek mümkün olmuyor. Bu gibi durumlar için bazı püf noktaları biliyor olmanız gerekiyor. Peki ayakkabı kokusu nasıl geçer? İşte ayakkabı kokusunu önleyecek formüller…
Temizlik denince akla ilk gelen ve her evde mutlaka bulunan karbonat, ayakkabı kokusu gidermek için de işe yarayan doğal çözümler arasında yer alıyor. Güçlü bir kokuya sahip olduğu için ayakkabı kokusunu baskılayabilen karbonatı ayakkabı kokusu gidermek için geceden ayakkabı içerisine serpiştirmeniz gerekiyor. Sabaha kadar kokuyu giderecek olan karbonat, ayakkabıdan silkelenerek kolayca temizlenebiliyor.
Bazı doğal bitkilerin güçlü kokusu, kesinlikle kötü kokuları bastırma konusunda işe yarıyor. Bu kokuların başında gelen adaçayı ve lavanta gibi aroması yoğun bir şekilde alınabilen kokular, ayakkabı kokusunu da giderebiliyor. Aynı zamanda portakal ya da greyfurt kabuklarının da ayakkabı kokusunu örtbas edeceğini bilmenizde fayda bulunuyor. Tüm bu kokular ile ayakkabıdaki kötü kokuları gidermek için bir gece ayakkabı içerisinde meyve kabuklarını ya da doğal bitkileri bekletmeniz gerekiyor.
Hoş bir kokuya sahip olan ve ter kokusunu örtme konusunda oldukça başarılı olduğu için özellikle yaz aylarında kurtarıcı görülen bebek pudrası da tıpkı karbonat gibi koku giderme konusunda oldukça iyi iş çıkarıyor. Aynı şekilde geceden ayakkabıların içine dökülmesi gereken bebek pudrası, sabaha kadar kötü kokuyu yok etmeyi başarıyor. Üstelik bebek pudrasının ayakkabıdaki kötü koku yerine bıraktığı hoş kokusu da elinizdeki bir başka pozitif yan oluyor.
Kaynak: İnternet Haber Merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı