Ayrı ayrı tüketmeyi bırakın, bir arada resmen şifa saçıyor! İçinde protein bile var…

Ayrı ayrı tüketildiğinde son derece faydalı olan tahin ve pekmez, birlikte tüketildiğinde ise, kelimenin tam anlamıyla şifa saçıyor. Peki tahin pekmez faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte tahin pekmez faydaları…

SAĞLIK 07.09.2024, 12:15
Ayrı ayrı tüketmeyi bırakın, bir arada resmen şifa saçıyor! İçinde protein bile var…
Bazı lezzetler ayrı ayrı tüketildiğinde faydalı olsa da birlikte tüketildiğinde hem daha faydalı hem de daha lezzetli olabiliyor. Kimselerin ayırmaya kıyamadığı lezzetlerden biri olan tahin pekmez de bu ikililer arasında yer alıyor. Birlikte tüketildiğinde çok daha lezzetli hale gelen tahin pekmez ikilisi, aynı zamanda ayrı ayrı sağladığı faydayı da birlikte tüketildiğinde ikiye katlayarak, vücuda çok daha fazla yarar sağlıyor. Peki tahin pekmez faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte tahin pekmez faydaları…

Ayrı ayrı da iyi birer enerji verici olan tahin ve pekmez, bir arada tüketildiğinde gerçek bir enerji bombasına dönüşüveriyor. Tahin pekmezin tüketimine ilişkin bugüne dek yapılmış olan araştırmalar da bunu kanıtlıyor. Vücudun direncini arttırdığı ortaya çıkmış olan tahin pekmez ikilisi, aynı zamanda; yorgunluk, halsizlik, bitkinlik gibi sorunlara karşı vücudu koruyor. Özellikle soğuk kış aylarında düşen bağışıklığı topladığı da bilinen tahin pekmezin vermiş olduğu enerji, vücudu ısıtan ve gün boyunca vücudun zinde kalmasını sağlayan bir enerji oluyor.

Az önce de belirttiğimiz gibi düşen bağışıklığı toplamada oldukça iyi bir iş çıkaran tahin pekmez ikilisi, güçlü antioksidan özellikler gösteriyor. Araştırmaların da kanıtlamış olduğu bu özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olan tahin pekmez, aynı zamanda solunum yolu enfeksiyonlarını da gideriyor. Astım ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarının vücutta ortaya çıkarmış olduğu semptomları azaltmada da etkili olan tahin pekmezin düzenli ve kontrollü bir şekilde tüketilmesi uzmanların önerisi oluyor.

İçerisinde protein bile bulunan tahin pekmezin vücut içerisinde kansızlıktan beynin daha güçlü çalışmasına, cinsel performansı arttırmadan kemik sağlığının korunmasına kadar birçok önemli işlevi bulunuyor. Proteinin yanı sıra bol miktarda kalsiyum içermesi nedeniyle özellikle kemik sağlığına iyi geldiği bilinen tahin pekmez karışımının bu özelliği nedeniyle çocuklara da tükettirilmesi öneriliyor. Ancak bir kez daha belirtelim, şekerli bir içerik olan bu karışımın düzenli olduğu kadar kontrollü tüketilmesinde de sağlık açısından fayda bulunuyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı