Ayva hangi hastalıkları iyi gelir?

Kış aylarının sevilen meyvesi ayva, gülgiller ailesindir. Farklı şekillerde tüketilebilen ayva, bağışıklık sistemini desteklemekte önemli rol oynamaktadır.

AİLE 03.07.2024, 16:35
1
Ayva hangi hastalıkları iyi gelir?
Lifli içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenlemekte etkili olan ayva, cildin daha parlak ve canlı görünmesini de sağlar. Alerjik reaksiyonları kontrol etme yeteneğine sahip olan ayva, kilo kontrolü için diyet listelerinde rahatlıkla yer alabilmektedir.

Ayvaların kalorileri düşüktür ve çeşitli temel vitamin ve minerallere sahiptir, bu da onları besleyici bir meyve yapar.90-100 gram bir ayvanın besin değerleri;

Daha popüler meyvelerin aksine, ayvalar nadiren çiğ olarak yenir. Olgunlaştığında bile, çiğ ayvalar çok sert bir ete ve ekşi, büzücü bir tada sahiptir. Bu nedenle, çoğu ayva sever, meyvenin en iyi pişmiş yendiği konusunda hemfikirdir. Pişmiş ayvayı tek başına yiyebilir ya da yulaf ezmesi ve yoğurt ile beraber bir kase hazırlayarak tüketebilirsiniz.

Özellikle kış mevsiminde sıklıkla karşılaşılan ve en çok tercih edilen meyve olan ayva, bağışıklık güçlendirme, sindirim sistemini destekleme ve düşük kaloriye sahip olma özellikleri ile beraber diyetlerde kullanılabilmektedir.

Meyvenin etli kısmında kateşin epikateşin denilen ayvaya buruk tadını veren tanenler bulunur. Bu bileşenler kolonda yer alan toksinleri ve kimyasalları bağlayarak ve mukozayı korur. Böylelikle bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu rol oynar. Ayva ishal, mide ağrıları ve bulantılarında da olumlu etkilere sahiptir. Ayva suyunun gastrik ülserlerde yardımcı olduğu ve gastrointestinal sistemi rahatlattığı da bilinmektedir. Ayva kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolünü ve damar tıkanıklığı gibi koroner kalp hastalıklarına karşı da korur.

Kış mevsiminde orta boy bir ayva, 1 porsiyon meyveye eşit olur. Günde 1 orta boy ayva tüketilebilir. Kişinin meyve ihtiyacına göre de değişmektedir.

Ayva yüksek oranda potasyum içermesinden dolayı tansiyonu(kan basıncını) düşürmede etkilidir.

Ayva pişirilerek tüketilmesinde hiçbir mahsur yoktur.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Temmuz 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:18
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı