Bademleri suda bekletip tüketin, faydalarına inanamayacaksınız

Badem sütü, bademlerin suda bekletilip rondodan geçirilmesi ile elde edilen bitkisel bir süttür. Peki, badem sütünün faydaları nelerdir? Badem sütü nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar…

AİLE 01.07.2024, 11:50
2
Bademleri suda bekletip tüketin, faydalarına inanamayacaksınız
Son yıllarda popülerlik kazanmış olan bitkisel sütlerin başında gelen badem sütü, birçok kişi tarafından aktif olarak tüketilmeye başlandı. Laktoz intoleransı olanlar için iyi bir seçenek olan badem sütü, ayrıca veganların da bir numaralı tercihleri arasında yer alıyor.
Badem sütü ile ilgili birtakım bilgilendirmelerde bulunan uzmanlar, bu bitkisel sütün düzenli olarak tüketilmesi halinde insan sağlığının birçok açıdan destekleneceğini ifade etti. Peki, badem sütü tüketiminin faydaları neler? Badem sütü nasıl hazırlanır? İşte konuya dair ayrıntılar…
Badem sütü yapımına çiğ bademleri bir gece önceden suya yatırarak başlayın. Ertesi gün 1 su bardağı çiğ badem ile 4 su bardağını rondodan geçirin. Hazırladığınız karışımız süzün. Elde ettiğiniz sıvı badem sütüdür. Badem sütünü bir kavanoza veyahut da kapaklı bir cam şişeye aktarıp, buzdolabına kaldırın. Hazırladığınız badem sütünü 3- 4 gün içerisinde tüketin.
Badem sütü kalorisi düşük bir bitkisel süttür. 240 ml badem sütü yalnızca 30- 50 kaloridir. Bu özelliği ile badem sütü diyet programlarında da rahatlık ile yer alabilir.
E vitamini bakımından zengin olan badem sütü, cilt ve saç sağlığını destekler. Yaşlanma belirtilerini de geciktiren bu süt, ayrıca kalsiyum, D vitamini ve B12 vitamini bakımından zengindir.
Kalp hastalıklarına yakalanma olasılığını düşüren badem sütü, kötü kolesterolün de kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Yanı sıra kan şekeri seviyesinin de düzenlenmesine destek veren bu bitkisel süt, kemik erimesi riskine karşı da savaşır.
Badem sütü kahvaltılarda veyahut da gün içerisinde içilebilir. Tadı biraz acı olduğu için bal ile tatlandırılmaya müsait olan bu süt ile smoothie de hazırlanabilir.
İnek sütü veyahut da diğer hayvansal sütlerin kullanıldığı her tarifte badem sütü kullanılabilir. Ayrıca çay ve kahve için de badem sütünden destek alınabilir.
Yiyecek ve içeceklerin yanı sıra bakım rutinlerinde de badem sütüne yer verilebilir. Cilt maskelerine eklenebilen badem sütü ayrıca saç bakım maskelerinde de kullanılabilir.
Badem sütü tek başına da cilde uygulanabilir. Cilde ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırma konusunda son derece başarılı olan badem sütü, bir süre ciltte bekletildikten sonra soğuk su ile durulanmalıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı