Son Dakika

Bakan Işıkhan'dan emeklileri üzecek açıklama! Peki ya asgari ücret?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası'nda emeklilerin durumu ve asgari ücrete dair önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 21.10.2024, 16:10
Bakan Işıkhan'dan emeklileri üzecek açıklama! Peki ya asgari ücret?
Bakan Işıkhan, asgari ücret ve emekli maaş farkları konularında açıklama yaptı.
Bakan Işıkhan, emeklilik sistemiyle çok fazla oynamayı düşünmediklerini belirtirken 2025 asgari ücretine yönelik de umut vermeyen açıklamalarda bulundu.

Emekli maaş farklarına düzenleme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Bakan Işıkhan, "Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür konular gündeme gelebiliyor. Emeklilik sistemiyle çok fazla oynamayı düşünmüyoruz. Bu tür durumlarla daha önce de karşılaştık. Bakanlıklarımızın da bu konuda hassasiyet gösterdiklerini biliyorum. Burada konuyu ince eleyip sık dokumak gerekiyor" dedi.
'Tamamlayıcı emeklilik sistemi' konusunda Bakan Işıkhan, "Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili bakanlığımızın herhangi bir çalışması yok" yanıtını verirken "Kıdem tazminatının yerine geçecek endişeleri var. Bu konuda işçi ve işveren kesimi rahat olsun" dedi.

Bakan Işıkhan 2025 asgari ücreti sorusuna "Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum" diyerek milyonlarca dar gelirlinin heyecanla beklediği yıl boyunca geçerli olacak asgari ücret konusunda karamsar bir tablo çizdi.
Işıkhan ayrıca "Maliye Bakanlığımız nasıl paylaşımda bulunuyorsa biz de prim borcu en yüksek olan şirketleri kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, özel hastanelerin fatura ve reçete incelemesinde, yapay zekadan yararlanılacağını da bildirdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Ekim 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 12:28
İkindi 15:32
Akşam 18:02
Yatsı 19:16
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı