Bakanlıktan kritik açıklama! Kasım ayı indirimlerine dikkat

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kasım ayına günler kala bir konu hakkında uyarılarda bulundu. Her sene Kasım ayında vatandaşlar için alışveriş dönemi olarak bilinen süreçte yapılan kampanyalarda yaşanacak dolandırma suçlarına karşı bir dizi önlem aldıklarını açıkladı.

EKONOMİ 27.10.2024, 09:00
Bakanlıktan kritik açıklama! Kasım ayı indirimlerine dikkat
Türkiye genelinde kasım indirimleri takip altına alınacağı açıklandı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tarafından yapılan açıklamada vatandaşlarımızı herhangi bir dolandırıcılık olayına karşı güvenlik önlemleri alındığı aktardı. 

Bakan Bolat, internetten alışveriş yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle web sitelerinin "domain adresi"ne dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Bolat, güvenli ödeme yöntemlerinin tercih edilmesi ve ürünle ilgili kullanıcı yorumlarının incelenmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Kampanya ve indirimlerin dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Bolat, gerçekçi olmayan indirimlerin dolandırıcılık riski taşıyabileceğini vurguladı.

Bir diğer yandan olumsuz bir durumla karşılaşıldığında e-ticaret sitesinin yanı sıra tüketici hakem heyetleri veya mahkemelere başvurulması gerektiğini belirtti. Dolandırıcılık şüphesi durumunda ise cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulabileceğini ekledi.

Bakan Bolat, denetim programına alınan firmaların mesafeli satış uygulamalarında mevzuata aykırılıklar tespit edilmesi halinde idari para cezası uygulanacağını açıkladı. 2024 yılının ilk dokuz ayında, mevzuata aykırı faaliyet gösteren 54 firmaya toplam 238 milyon lira ceza kesildiği belirtildi.
Kaynak: Kamu Son haber
Bakan Ömer Bolat, indirimlerin mercek altına alındığını belirterek, "Herhangi bir sorunla karşılaşan vatandaşlarımız, Bakanlığımızın internet adresi üzerinden şikayetlerini iletebilirler" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Ekim 2024
İmsak 05:31
Güneş 06:51
Öğle 12:28
İkindi 15:27
Akşam 17:54
Yatsı 19:10
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı