Balık mançuru nasıl yapılır? Tarifi

Özellikle Alanya yöresinde hazırlanan balık mançuru, büyük sarı kuyruk balığından hazırlanır. Balıklar özenle temizlendikten sonra tencerede pişirilir ve dilimlenerek servis edilir. Bu yöresel tarifi evinizde denemek isterseniz, tarifini incelikleriyle aktarıyoruz...

AİLE 03.07.2024, 13:20
1
Balık mançuru nasıl yapılır? Tarifi
Alanya yöresine özgü bir tarif olan balık mançuru yemeği, büyük sarı kuyruk balığı ile hazırlanır. Balıklar temizlenerek tencerede pişirilir ve küçük dilimler halinde servise sunulur. Siz de bu özel yemeği evinizde deneyebilir, şahane bir lezzet yaratabilirsiniz. Bu yazıda, balık mançuru yemeğinin tarifini, tüm püf noktaları ile sizlere adım adım açıklayacağız.

Balık mançuru yemeği yapabilmek için ihtiyacınız olan tüm malzemelerin listesi aşağıda verilmiştir:

Balık mançuru yemeğini evde hazırlamak için uymanız gereken tarif adım adım şöyle:

Balık Mançurunun Püf Noktaları
Balık mançuru yemeğini Alanya yöresindeki gibi yapabilmek için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Dikkat etmeniz gereken bu püf noktalar şöyle:

Balık ile en iyi giden alternatifler; şüphesiz ki mezeler! Gelin, balık mançurunun yanına hangi mezeler yakışıyor, öğrenelim:

Tahinli nohut salatası: Bu salata, humusun bir alternatifidir. Tahin ve nohut ile hazırlanan tahinli nohut salatasını, balık mançurunun yanında servis edebilirsiniz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Temmuz 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:18
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı