Balıkesir'de aroya hasadı heyecanı: Rekolte hedefi 2 ton!

Balıkesir'in Erdek ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan Elif Ünver, satın aldığı araziye ektiği aronya ile hem bölge ekonomisine katkı sağlıyor hem de sağlıklı beslenmeye destek oluyor.

AİLE 27.09.2024, 11:35
1
Balıkesir'de aroya hasadı heyecanı: Rekolte hedefi 2 ton!
Balıkesir’in Erdek ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan girişimci Kimya Yüksek Mühendisi Elif Ünver, kendi imkanlarıyla aronya meyvesi üretimine başladı.
Erdek ve Kapıdağ Yarımadası’nda kültüre alınmış tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği açısından öncü kabul edilebilecek bu girişim, Kapıdağ Yarımadası’nın ekolojik ve bitki çeşitliliği açısından ayrıca tarıma elverişli olduğunun bir katını olabilecek nitelikte.
Ankara’dan Balıkesir'in Erdek ilçesine gelerek arazi satın alıp aronya tarımı yapan Elif Ünver, bu sene 2 ton meyve üretimi yapmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:
Kaynak: İHA
"Güçlü bir antioksidan olan aronya, serbest radikalleri temizleyerek toksinleri vücuttan atar, hücreleri yeniler, kanser hücreleriyle savaşır ve bazı türlerini yok eder. Ayrıca Parkinson ve Alzheimer hastalıklarının ilerlemesini durdurduğu, kalp ve damar rahatsızlıklarını tedavi ettiği ve sarı nokta hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Artık bu şifalı bitkinin üretimi ilçemizde de yapılmaktadır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı