Bartholomeos hep aynı şeyi yapıyor: Hayal peşinde koşuyor

Bu kez de İsviçre’de düzenlenen Ukrayna Barış Konferansı’na “ekümenik” ünvanı ile katıldı.

GÜNDEM 21.06.2024, 04:35
5
Bartholomeos hep aynı şeyi yapıyor: Hayal peşinde koşuyor
Fener Rum Patriği Bartholomeos’un İsviçre’de düzenlenen Ukrayna Barış Konferansı’na “ekümenik” ünvanı ile katılmasına tepkiler yükseliyor. 15-16 Haziran tarihlerinde Zürih’te toplanan konferansa davet edilen tek “dini lider” olan ve “ekümenik” ünvanı ile katılımcılara hitaben bir de konuşma gerçekleştiren Bartholomeos, Türkiye’nin milli egemenlik haklarını ihlal etme girişimlerine bir yenisini daha ekledi.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunları ile Lozan Antlaşması’na göre kullanılması kesin olarak yasaklanan “ekümenik” sıfatının Fener Rum Patrikhanesi tarafından sürekli gündeme getirilerek tartışma konusu yapılmasının meydana getirdiği rahatsızlık büyümeye devam ediyor. Patrikhane yönetiminin, “ekümenik” sıfatını meşrulaştırmak suretiyle, Fatih’teki Patrikhane bölgesini “Vatikan” modeli bir özerk dini bölgeye çevirme amacı taşıdığı biliniyor.
2022 yılında Bartholomeos’un, Trabzon ziyaretinde kendisine verilen Trabzonspor formasındaki “ekümenik patrik” ifadesi kriz oluşturmuştu.
Bu krize ilişkin sert bir açıklama yayınlayan Fatih Kaymakamlığı, “Lozan Antlaşması tutanakları ile yargı kararlarında Fatih Kaymakamlığına bağlı dini bir kuruluş olarak kabul edilen Fener Rum Patrikhanesinin ‘ekümeniklik’ iddiası hukuki gerçeklerle bağdaşmamaktadır” açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı