Başarı kendi soktukları gri listeden çıkmakla mı, halkın refahı ve mutluluğuyla mı ölçülür?

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) ''gri liste''den çıkarılmasını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ''Başardık'' mesajıyla duyurmasına tepki göstererek "neyi başardınız?" diye sordu.

GÜNDEM 29.06.2024, 12:35
1
Başarı kendi soktukları gri listeden çıkmakla mı, halkın refahı ve mutluluğuyla mı ölçülür?
Mutlu, ''Gri liste'ye bu canım ülkeyi siz sokmadınız mı? Kendi hatanı düzeltince bu başarı mı oluyor? Neyi kutluyorsunuz? Zamlar mı bitti? Asgari ücret mi arttı? Her gün yüzlerce şirket kapanıyor. Kira işini elinize yüzünüze bulaştırdınız. Limon tane ile, karpuz dilimle  satılıyor. Neyi başardınız?'' dedi.

Türkiye’nin mali suçlarla mücadeleye uyumu tespit edilerek, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) "gri liste"den çıkarıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, karar açıklanmadan sosyal medya hesabı üzerinden “başardık” şeklindeki mesajına Yerli ve Milli Genel Başkanı Teoman Mutlu’dan tepki geldi.
Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Gri liste'ye bu canım ülkeyi siz sokmadınız mı? Kendi hatanı düzeltince bu başarı mı oluyor?" diye sordu.

Ekonomik sorunlara dikkati çeken Mutlu, şunları kaydetti:
''Neyi kutluyorsunuz? Zamlar mı bitti? Asgari ücret mi arttı? Her gün yüzlerce şirket kapanıyor. Kira işini elinize yüzünüze bulaştırdınız. Limon tane ile karpuz dilimle  satılıyor. Neyi başardınız?.
Nasıl insanların yüzüne baka baka 'Başardık' diyorsunuz. Evet, bir şeyi başardınız, ülkeyi ve tüm değerlerimizi yok etmeyi başardınız. Alkışlar size, ağlamak bize. Türkiye 'gri liste'den çıkarıldı. Ancak bu durum, halkımızın yaşadığı ekonomik zorlukları hafifletmiyor. İktidar, ülkeyi bu hale getiren politikalarını gözden geçirmelidir. Halkımızın ekonomik sıkıntılarına çözüm bulunması gerekiyor. Başarı, halkın refahı ve mutluluğuyla ölçülür, gri listeden çıkmakla değil.''
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı